Разлика между Ultram и Tramadol

Ultram срещу Трамадол

Хората имат различни прагове на болка. Някои могат да понасят болка в екстремни условия, докато някои дори не могат да понасят дори малко количество като ухапване от мравка. Хората с рак обикновено изпитват болка. Тези в терминални етапи обикновено имат най -силната болка от всички. Виждането на такива пациенти определено ще стопи сърцето на човек. По този начин лекарите водят профили на болката на своите пациенти, за да преценят кога да увеличат дозата на лекарствата си.

Фармакологичните компании винаги се борят за най -добрите болкоуспокояващи. Те разработват своите лекарства въз основа на индивидуалните нужди на пациентите и тяхната болка. Те също така се уверяват, че техните лекарства са не само мощни, но и ефективни с по -малко странични ефекти.

Две от болкоуспокояващите на пазара са Ultram и Tramadol. Нека се справим с различията. Трамадол е категоризиран като опиоидно обезболяващо, но е синтетичен. Ultram, от друга страна, е таблет с незабавно освобождаване. Трамадол е показан за умерена до силна болка, докато Ultram е показан за лечение на болка.

Трамадол всъщност е генерично лекарство, докато Ultram е търговска марка на това лекарство. Няма разлики, но, както се казва, марковите лекарства са по -ефективни и действат по -бързо от генеричните лекарства. При генеричните лекарства компаниите не харчат много пари за разработването на лекарството. При търговията с лекарства компаниите плащат за тях, както и за брандирането и маркетинга на лекарството. По този начин Ultram струва повече от Tramadol.

Ultram се произвежда от Ortho-McNeil, докато Tramadol се произвежда от различни компании. Няма много разлики между тези две лекарства. Пациентът вече преценява кой да избере дали да избере марково лекарство или генерично лекарство. Така че, доколкото е възможно, помолете лекаря, медицинската сестра или фармацевта да ви помогне да изберете кое лекарство ще бъде най -добро за вас. Ако има умерена до силна болка, тогава Трамадол е най -добрият. Ако е за управление на болката, Ultram също е добър. Така че потребителят избира какво лекарство да вземе и какво да купи.

Резюме:

1. Ultram е търговска марка, докато Tramadol е родовото име на Ultram. 2. Ultram е малко по -скъп от Tramadol. 3. Трамадол и Ultram са обезболяващи. 4. Ultram се произвежда от Ortho-McNeil, докато Tramadol се произвежда от различни компании.

5 коментара

  1. Явно не знаеш за какво говориш. За тези, които се чудят кое е по -добре, мога да помогна с това. И двамата третират болката по един и същи начин и тази статия е много лъжи. И двете Ultram и Tramadol са синтетично произведени и двете са с незабавно освобождаване. И двете лекуват хронична болка, от умерена до тежка и двете се използват за лечение на болката. Тази статия показва, че писателят не знае разликата между двете и вероятно просто си го измисля. Единственото нещо, което сте разбрали, е, че Ultram е фармацевтично лекарство с марка и Tramadol е родово, много различни компании произвеждат Tramadol. Някои може да се заблудят, че Ultram е по -доброто лекарство, защото е лекарство с марка, но тези хора или са разочаровани, или са взели наистина ужасен генеричен Tramadol. Има добри марки трамадол. но аз съм използвал и двете и не виждам разлика в начина на лечение на хронична болка. И накрая, наистина се ядосвам, когато хората дават съвети за нещо, за което не знаят нищо. Ако не знаете за какво говорите, най -добре е да си държите устата затворена.

    • Ти си Бог! Мразя хората, които дават съвети по безсмислена тема, като например този вагон Джак, който е написал тази статия. Такива хора заблуждават хората, които вярват, че това е убито. Оставете медицинския съвет на медицински специалист.

    • Моята помощ за трансформация. НЕ е незабавно освобождаване. Фактите ви са прецакани. Плюс това няма нужда от гняв

  2. Не съм приемал много трамадол, тъй като при втората доза имах силен сърбеж. Що се отнася до това, че генеричните лекарства не винаги са добри, това е вярно. Бях отхвърлен на кумадин на 34 -годишна възраст след марка с име 15 mg, защото това беше сериозен епизод, който е генетично причинен и не знаехме, че съществува. Аз почти умрях. Както и да е, бавно намалявах дозата си и аптеката ми даде общ милиграм от степен В, както бях на ниво повече от месец и излязох на дъното след две седмици. Диетата ми не се беше променила. Не бях пропуснал нито едно. Офисът, в който отидох, погледна бутилката и установи, че производителите имат много оплаквания за краткосрочни лекарства. Казват, че са също толкова добри, но не винаги. Най -накрая се приспособих, но все пак приключих с приемането на повече милиграми от родовото, отколкото от наименованието.

Вижте повече за: ,