Разлика между Tylox и Percocet

Tylox срещу Percocet

Болката е нещо, което повечето хора са имали по едно време или друга. Това е много досадно и ужасно усещане, причинено от емоционално или физическо увреждане или нараняване, като например намушкване, рязане, изгаряне или блъскане на смешна кост. Може да бъде леко, че може просто да бъде пренебрегнато, или може да бъде тежко и трябва да се лекува с болкоуспокояващо .

В повечето случаи болката е симптом на заболяване. Когато част от тялото е повредена, се усеща известно количество болка. Тя може да бъде остра и да изчезне бързо, или да бъде хронична и да се усеща дълго време. Има много лекарства за болка. Докато острата болка може да бъде отстранена с лек аналгетик, хроничната болка обикновено се нуждае от по -силно и по -силно лекарство, за да може пациентът да функционира нормално. Tylox и Percocet са две от най -често срещаните болкоуспокояващи, които се използват за остра и хронична болка.

Tylox е лекарство за болка, което съдържа ацетаминофен и оксикодон хидрохлорид. Той също така съдържа докузат натрий, титанов диоксид, желатин, магнезиев стеарат, натриев бензоат, натриев метабисулфит-1, царевично нишесте и FD&C Blue #1, Red #3 и #40.

Ацетаминофенът е аналгетик и антипиретик, докато оксикодонът е полусинтетичен аналгетик и успокоително средство, което е подобно на кодеин, метадон и морфин и действа върху нервната система и гладкомускулните органи. Той може да причини алергични реакции и може да доведе до пристрастяване, особено ако се приема за дълъг период от време. Трябва да се внимава, когато се приемат лекарства, различни от Tylox, защото това може да влоши неговите ефекти като замаяност, еуфория, гадене, сърбеж, кожни обриви и замаяност.

Преди да приемете Tylox, важно е лекарят да бъде информиран за всички други лекарства, които пациентът приема, включително билкови лекарства. Някои медицински състояния като проблеми с черния дроб и простатата и няколко други заболявания също изискват допълнителни грижи при прилагане на Tylox. Percocet е болкоуспокояващо, което съдържа парацетамол и оксикодон, одобрено от FDA на САЩ през 1976 г. Това е аналгетик, който е разработен от тебеин и се използва за лечение на силна болка. Препоръчва се за тези, които изпитват силна болка, особено тези, които страдат от рак. Може да се приема перорално, интравенозно, ректално или интрамускулно. Пациентите, които са почувствали неблагоприятни ефекти от морфина, получават Percocet. Някои от ефектите му са тревожност, умора, замаяност, еуфория, диария, загуба на памет, загуба на апетит. Ако има предозиране, това може да причини плитко дишане, миоза, апнея, спиране на дишането и дори смърт.

Резюме:

1. Tylox е болкоуспокояващо, което съдържа ацетаминофен и оксикодон, докато Percocet е болкоуспокояващо, което съдържа парацетамол и оксикодон. 2. И двата имат успокояващи и аналгетични свойства, и двете могат да създадат навик и да причинят увреждане на умствените и физическите функции, когато се приемат. Percocet се препоръчва за тези, които страдат от хронична болка поради рак, докато 3. Tylox се препоръчва за умерена болка, болки в зъбите и костите , и главоболие и мигрена. 4. Трябва да се внимава, когато се използват други лекарства в допълнение към Tylox и Percocet.

1 коментар

  1. Въпреки че голяма част от тази публикация е правилна, има известно объркване. По същество те са едно и също лекарство. И двете съдържат оксикодон и ацетаминофен. Основната разлика е в съответните им форми; Tylox е капсула, Percocet е таблетка.

    Объркването идва, когато се споменава Парацетамол. Това е просто друго име за ацетаминофен. Просто зависи в коя част на света живеете. В САЩ го наричаме най -вече ацетаминофен или с името на марката му, Tylenol.

    Единствената друга разлика е фактът, че Tylox идва в една сила, а Percocet има няколко различни силни страни. Имайте предвид, че в САЩ Percocet е марката на Oxycodone, което влияе значително върху цената. Дано това помогне да се изяснят нещата.

Вижте повече за: