Разлика между Dip и Chew

Dip срещу Chew

Тютюнът е продукт, който се използва широко в целия свят. Това се каза, че неговата консумация също варира от един човек към следващата в зависимост от техния вкус и стил. Един добър пример за начина, по който хората използват тютюневи продукти на основата е от смъркане, потапяне, и да ги дъвче.

Snus се състои от фино смлян тютюн (влажен) и понякога се бърка с енфие (сух или прахово тютюн), който се вдишва през носа. Snus се поставя на горната устна и се консумира в този ред.

Потапяне, от друга страна, е традиционна форма на американската енфие (не да го бърка с емфие който се вдишва) и се поставя върху долната устна и венците, които са склонни да предизвикат допълнително слюнка, когато потапяне. Никотинът се абсорбира през устата, и сокове, които се образуват при потапяне понякога поглъщане или плю зависимост от нечии предпочитания.

Дъвченето тютюн е един от най-старите начини да консумират тютюн, и разнообразието на тези продукти е лист, пелети / бита и запушалки (тютюн на листа, който има подсладител) на. Те са поставени между венците, зъбите или бузите и, точно както подсказва името, дъвчат за консумация. Тютюнът за дъвчене се казва, да ви помогне да усетите вкуса на естествената си вкус. Дъвченето и потапяне базирани продукти се нарича още "бездимни тютюневи изделия."

Тъй като и двете продукти се консумира през устата, хората понякога се бъркат за разликата между двете. Спадове са просто поставени в устата си и позволяват слюнката естествено играе своята роля в извличане на сокове от него. Тютюнът за дъвчене изисква от вас да "дъвчете" него, за да се освободи вкуса на продукта. Дъвчене и потапяне тютюни също се считат като сигурна алтернатива в сравнение с тютюн за пушене. Някои проучвания показват, че тези, които се потопите или дъвчете тютюн имат по-малък шанс от развитие на рак в сравнение с тези, които го пушат. Кос и дъвчат тютюн свидетелстват, че вкусът и ефекти на продуктите са по-дълготрайни от тютюн за пушене.

Никотинът действа като стимулант, и влиза в тялото чрез вдишване (тютюнопушене) или чрез орално консумация (дъвчене, потапяне). Той може да играе фактор засяга настроението на човек, поведение и пъргавината на ума. Експерти казват, че никотинът не играят роля при получаване на рак (както повечето хора смятат). То всъщност има някои ползи за здравето, а само отрицателно нещо за него е, че той може да доведе до "пристрастяване". В действителност, има някои спортисти (играчи от целия свят), които предпочитат да използват бездимни тютюневи изделия от пушенето на цигари.

Има някои тютюневи марки, които имат подсладители и изкуствени аромати, които помагат да подобри работата дъвчене. Тютюнът се зарежда с никотин, и това е, което го прави пушене така пристрастяване. Ако се прави всичко възможно да се спре пристрастяването си от пушене, а след това се опита да дъвче и потапяне (бездимни тютюневи изделия, базирани на продукти) може да бъде само нещо за вас. Това не само ще задоволи апетита си, то също може да ви помогне да получите повече от вашите навици за непушачи.

Резюме:

1.Dipping се смила на тютюн, който се поставя върху долната устна и венците и понякога е скарване или поглъщане. Дъвченето консумира листа или части от тютюн, които са поставени между венците, зъбите или бузите. 2.Dipping позволява на слюнката да се извлече естествено соковете от продукта. Дъвчащи продукти на основата изискват от вас да го дъвче, за да се освободи естествената си вкус. 3.Both продукти се консумират през устата. 4.Both продукти се считат за безопасни за употреба в сравнение с тютюн за пушене.

12 коментара

 1. Оценявам това, че тази статия адреси на diferences между потапяне, за смъркане, снус, дъвчете, а повечето американци терминология, когато става дума за енфие. Въпреки това, за да покаже на някой, че smokeles тютюневи изделия са по-безопасни, отколкото пушеше цигара, пура, cigarello, и така нататък. Е напълно ... тъжно неверни данни за употребата на тютюневи изделия ... като "безопасни" форма на ползване от всеки. Ние вече знаем, че има директни корелации между smokeles употребата на тютюн и рак на хранопровода, дебелото черво, както и regretably панкреаса. Моля, прегледайте констатации Dominigue Мишо е за посочените по-горе видове рак и бездимни тютюневи. Университетите на Браун и Кеймбридж сътрудничили на безпристрастен изследвания през 2007 г. за бездимни тютюневи изделия.

  • Имаше monsterous проучване в ЕС от над 115k хора в продължение на десетилетия. скорост рак бездимни тютюневи по същество съответства на типична скорост рак както около 2%.

   • Въпрос: Ако дъвченето на тютюн е безопасна алтернатива на цигарите, тогава защо има предупредителен етикет, тя удостоверява точното обратното?

 2. Спрете здраве дрънкали, че е по-безопасно, отколкото пушенето просто защото CIGS са над 10 000 изкуствени Chems първоначален докато отпуснат лист и потапяне не съдържа един. PS Обичам всички вас, момчета, които дъвчат аз ще се моля никога няма да получите рак .. Тхо няма да го направиш ....

  • Да, аз съм сигурен, че вие ​​знаете по-добре от Международната агенция за изследване на рака, то не е като да те посветили живота си на изучаването на тези неща или нещо такова. Наслаждавайте се на рак на устната кухина, те много оспорван.

 3. интересна статия! Тук, в Холандия и двете форми на това употребата на тютюн е рядко, и мисля, че когато се превежда Chew и Dip на холандски, има само една дума за него в нашия език. Ние все още може да получи две дъвче марки в тютюневите складове по-добре тук, но не и потапяне или ароматизирани дъвча, които имате. Той се използва само от някои стари хора над осемдесет. И за щастие тя е бавно започва да привлича някои бивши пушачи тук или хора, които често са на места, където е забранено пушенето. Препоръчваме тази форма тютюн дори над химически електронни цигари. Chew е много естествено. Единственото нещо, с Dip е тя съдържа много соли. Бих се радвал да има някакъв контакт с колегите кос / дъвчат по целия свят. Чувствайте се свободни да ме намери във Фейсбук. I днес натопи някои тютюн люспи тръба. Липсата на добра, пресни достъпно марка тук.

 4. Прехапах до устата си имам рани предварително рак, когато спрях да го отиде след това отново започна да го имам много по-зле. Още болка след това, което някога съм си представял почти като професионален боксьор с метални боксове ме удрят в устата отново и отново. Цената на дъвчете ми струва много пари и зъбите. Аз все още имам болки и рак на устата, когато спря в продължение на пет години. Аз все още имам без зъби, но все още има болка. Аз трябва да се хранят всички меки неща като кисело мляко NO твърда храна. устата ми боли и аз дори не мога да използвам изкуствени зъби. Боли ме, когато има. Ако това не е достатъчно зле, имах и част от моя езикът отстранени. Ако аз говоря аз да звучи като бавноразвиващ се, защото на моята езикът. DONT EVER дъвче ИТС НИСКА болезнено САМОУБИЙСТВО

  • Съжалявам да го чуя. Как си сега? Така че дъвченето на тютюн или потапяне всички са едни и същи според вас?

 5. Тютюнът за дъвчене (само от Северна Америка, или Швеция) не причинява рак. Не ми ли вярвате - започнете да четете действителните изследвания и се откажат от слушане на подпалвачите страха, които просто мразят период тютюн. Те не ми пука, ако тютюнът за дъвчене е по-безопасно в сравнение - те не ми пука, ако живеете или да умре. Те не се грижи за децата си, но уви, това е посланието, всеки получава смучат в.

  обработка на тютюна е променило значително от 1980 г. насам, така мравка sgdies извършени преди 1990ish, Ade значение. Азиатски тютюн е различен и няма риск от рак се дължи на суб ал обработката и по-голямо разнообразие от щамове.

  Швеция досега има най-много проучвания, извършени тютюневи (и добри! Всъщност обективни) Всяко едно проучване извършил някога там ясно показа 0 риск от заболяване от използването на западните тютюневи изделия устни. Конкретно емфие / снус.

  Всеки, който всъщност гледа тези няколко стотин проучвания, и все още се противопоставя на тютюн за дъвчене, в сравнение с пушенето, не е разумен човек да се започне. Те просто не ми харесва тютюн, и се чувстват, че не трябва да бъде позволено да я използвате, защото те не харесват.

  Номер 1 причина за рака на устната кухина е .... Пушачи. До момента. Така че, когато сте имали "вие просто търговия на белия дроб не може за рак на устата," нищо не може да бъде по-далеч от истината.

  Аз не се използват тютюн по някакъв начин, но аз се чувствам бездимни тютюневи изделия трябва да се насърчи значително по-безвредни алтернатива на тютюнопушенето.

  Науката е изключително ясен по този въпрос. Единственият въпрос е мощен "морален oposition" на бавачка държавни поддръжници.

  • Единственото нещо, което може да направите, е да се смеят на този коментар. Докато ми се иска да е вярно, това е пълен боклук.

 6. Вероника е всъщност прави. За да коригирате Къртис, защото той е идиот. Устно патолог на име д-р Rodu е написал книга, наречена Dip спасява човешки живот: за пушачи. Той е бил в областта в продължение на 40 години, а съотношението на рака на устната кухина в пушачите е 1000 пъти по-висока от натопи и дъвчат потребители. Причината, поради която бездимни тютюневи изделия е по-безопасно е така, защото там не е глупости тон на химикали в него като с цигари. Също така причина пушенето е по-опасни, защото вие сте запалване тези химикали с огън по този начин се увеличава мощността на тези химикали. Dip обаче може да предизвика зъб губят, защото може да се отдалечавам венците, но това може да бъде предотвратено чрез потапяне не на същото място, за дълги периоди в даден момент. Човекът, който е написал тази книга знае фактите къде тъй като повечето от глупостите ти тук за многобройните случаи на рак на устата са от анти тютюневи поддръжници. И двете могат да бъдат вредни, но в дългосрочен план натопи е далеч по-безопасно след това цигарите

Вижте още за: