Разлика между Ambien и Ambien CR

Ambien срещу Ambien CR

Безсънието е затруднено заспиване или недоспиване. Процентът на хората с безсъние е достигнал 15% от цялото американско население. Но проблемът често се среща при жени, които са по -изложени на алкохолни вещества, пушене на цигари , употреба на наркотици и депресивни дейности. Безсънието обаче не е болест. Обикновено изчезва след кратък период от време. Ако обаче безсънието се появи по -често, в продължение на три седмици, това може да е симптом на сериозни видове заболявания.

Ето защо колкото и незначително да изглежда безсънието, трябва да се лекува, особено ако е попаднало в хроничната категория. Това е така, защото липсата на сън отслабва имунната система на човека, излагайки го/нея на заболявания. Безсънието може да се излекува с лекарства. Въпреки че е напълно ненужно да използвате лекарства, когато сте безсънни, защото това води само до наркозависимост, наистина трябва да използвате лекарско предписание от Вашия лекар, за да избегнете сериозни психични заболявания като рак на мозъка и сериозни сърдечно -съдови проблеми.

Ambien и Ambien CR са хапчета за успокояване, които помагат на хората да се отпуснат, така че да заспиват и да спят. И двете са предписани лекарства, използвани за лечение на краткосрочно безсъние и други мозъчни нарушения. Ambien и Ambien CR са два вида Zolpidem. Докато Ambien и Ambien CR са търговски наименования на Zolpidem и са и двете предписани лекарства, одобрени от Асоциацията по храните и лекарствата, те имат определени различия, които ги отличават един от друг. Тези различия правят едното за предпочитане от другото хапче (по избор на лекарите). Какви са тези различия? Прочетете по -нататък.

Ambien е успокоително или хипнотично хапче, което помага за лечение на краткотрайна амнезия. По принцип позволява на пациента да спи. Ambien има траен ефект от 2-3 часа и пациентът може да почувства незабавния ефект в рамките на 30 минути. Това лекарство е разрешено изключително от лекари, което означава, че не може да бъде закупено без рецепта без лекарско предписание. Това е така, тъй като, както всички други обезболяващи лекарства, продължителната употреба на това лекарство може да причини лекарствена зависимост у потребителя. Не само това, употребата на това лекарство има много странични ефекти, които могат или не могат да бъдат полезни за пациента. През 2009 г. Ambien стана достъпен като генерично лекарство.

Ambien CR, от друга страна, е хапче за сън с удължено освобождаване, предписано за възрастни пациенти с безсъние. Доказано е, че това лекарство действително действа върху пациенти, които имат проблеми със заспиването и сънливостта. Това, което отличава Ambien CR от Ambien е, че има два слоя Zolpidem. Първият слой действа точно като Ambien, като кара пациента да се чувства спокойно, за да заспи бързо и да заспи. Вторият слой на хапчето позволява на пациентите да спят безопасно в продължение на седем часа. Тази версия е формулирана да има по-дълготрайни ефекти в сравнение с Ambien. Това е така, защото Ambien CR освобождава малки дози Ambien, докато пациентът все още спи. Това лекарство не се предлагаше като генерично лекарство, както беше Ambien през 2009 г.

Като цяло значението на тези два лекарства за безсъние произтича от нуждите на онези хора (независимо от социалния произход), които се опитват да поспят малко. Ето защо и двете лекарства като генерични лекарства биха били от полза дори за тези, които не могат да си позволят назначаване на лекар. Ambien и Ambien CR като генерични лекарства биха били толкова ефективни, колкото и негенеричните версии, но по-евтини.

РЕЗЮМЕ:

1. И Ambien и Ambien CR са видове Zolpidem.

2. Амбиен има траен ефект от 2-3 часа и пациентът може да почувства незабавния ефект в рамките на 30 минути.

3. Амбиен CR, от друга страна, е специално разработен, за да има по-дълготраен ефект за цели седем часа.

4. Амбиен стана достъпен като генерично лекарство през 2009 г., докато Ambien CR не го направи.

Вижте повече за: