Разлики между лупус и ХИВ

Лупус срещу ХИВ

Какво може да бъде по -обезпокоително от придобиването на болести? Наистина, когато някой от членовете на вашето семейство се разболее, не можете да спрете да се притеснявате. На първо място, заболяването влияе върху здравето, емоционалните и дори финансовите аспекти. За всяко семейство те са най -притеснени, когато някой от членовете на семейството им има лупус и ХИВ. Тези заболявания често са свързани помежду си, защото когато човек има лупус, често се засягат резултатите от лабораторните изследвания за ХИВ. Експертите обаче казват, че няма връзка между лупус и ХИВ. Лупусът и ХИВ са две различни заболявания. И двете заболявания обаче атакуват имунната система на човека. Нека обсъдим няколко важни подробности относно лупуса и ХИВ.

Лупусът е автоимунно заболяване . Това означава, че имунната система не може да направи разлика между здравата телесна тъкан и антигените. Когато някой има лупус, здравите тъкани често са засегнати, които включват кожата, ставите, топлината, кръвта, белите дробове и дори бъбреците. Ще имате признаци на възпаление и подуване. Тъй като естеството на лупуса е автоимунно заболяване, имунната ви система не може да открие антигени; следователно, той засяга гореспоменатите телесни тъкани и органи.

Има различни видове лупус. Най -известният тип лупус е SLE или системен лупус еритематозус. Други видове включват: дискоиден, медикаментозно индуциран и неонатален. Най -често жените са засегнати от лупус, отколкото мъжете. Според проучванията афро-американските жени имат по-висок процент на смъртност. И така, какво причинява лупус? Никой всъщност не може да каже каква е причината за лупус. Говори се обаче, че лупусът е свързан с генетичните и екологичните стимули. Тъй като жените са най -често засегнати от лупус, доставчиците на здравни услуги смятат, че хормонът естроген е един от ключовите фактори за развитието на лупус. Когато се задейства при следните условия, е вероятно да имате лупус: пушене, ултравиолетови лъчи, силен стрес, прием на лекарства, инфекции и химични съединения. Ето някои признаци, че имате лупус: серозит, язви на лигавицата, артрит, фоточувствителност, анемия, гърчове, обрив по бузите и червени, люспести петна по кожата. За съжаление, няма лечение за лупус.

ХИВ е вирус на човешката имунна недостатъчност. Всъщност това е вирус, който причинява СПИН, а не болест. Тъй като ХИВ и СПИН често се свързват заедно, няколко също смятат СПИН за ХИВ. За хората ХИВ е по -малко вреден термин от идентифицирането на човек със СПИН. Човек с ХИВ има понижена имунна система. Това прави човека още по -уязвим към други инфекции и заболявания. Това може да е причината, защо , когато човек има ХИВ / СПИН или лупус, той също ще има друга болест. С напредването на ХИВ/СПИН това влошава здравето на индивида.

ХИВ/СПИН може да се предава по кръвен път и полов контакт. Ето ранните общи признаци на човек с ХИВ инфекция: треска, втрисане, болки в ставите, мускулни болки, болки в гърлото, изпотяване през нощта, увеличени жлези, червен обрив, слабост и загуба на тегло. Ще забележите, че повечето признаци на човек с ХИВ/СПИН присъстват и при човек с лупус. За да определите кой е кой, ако имате лупус, трябва да има пеперуден обрив по лицето ви, който не присъства при ХИВ/СПИН. Подобно на лупуса, ХИВ/СПИН не се лекува.

Резюме:

 1. Лупусът и ХИВ атакуват човешката имунна система.
 2. Лупусът и ХИВ не се лекуват. В зависимост от управлението на признаците и симптомите, болният човек все още може да има по -дълъг живот.
 3. Лупусът и ХИВ често имат едни и същи признаци и симптоми. За да разберете дали имате лупус или не, трябва да има наличие на пеперуден обрив (маларичен обрив) по лицето ви.
 4. Причината за лупус не е известна, докато причината за ХИВ/СПИН е вирусът на ХИВ.

19 коментара

 1. Не всеки с лупус има пеперуден обрив.

  • Да .. имам лупус и нямам пеперуден обрив.

  • Вярно е! Имам лупус и няма обрив по лицето.

  • Моят започна с обрив по лицето и грипоподобни симптоми. Също и загуба на тегло. Никога повече не е имало обрив по лицето. Докторът, който ме диагностицира, погледна обрива и веднага каза „Знам какво имаш. Имате лупус. Много е страшно да се чуе. И аз съм човек, така че беше странно да имам болест, която поразява най -вече жените.

 2. Имам лупус и нямам и пеперуден обрив

 3. Имам лупус и нямам пеперуден обрив.

 4. Любимата ми сестра имаше лупус, но сърцето й спря да бие в съня си 30 декември 2013 г. Наистина ми липсва сестра ми. Бяхме разделени 35 години. И се намерихме през 2009 г. Имах само 3 кратки години с нея. Обичам сестра си и ми липсват телефонните разговори всеки ден. Винаги търся телефона ми да звъни и тя да е тя от другата страна.

  • Благослови сърцето ти. Имам SLE от 1987 г. Понякога ми се иска да имам късмета да накарам Бог просто да изключи ключа. Наистина съм бил много с моите. Още повече бъбреците ми са засегнати. Знам, че ти липсва сестра ти. Съжалявам. Но може би е пропуснала ужасни моменти, които е имала. Плюс това сега тя те наблюдава !! Благодаря за слушане. ☺

   • Благодаря на Бог за живота ти. Моля, как да управлявам лупус. Какви са вашите тайни да живеете с него

 5. Колкото и да е странно, обривът ми е по гърба, а не по лицето. Диагностициран е миналата седмица. Болеше с месеци, загубих 2 работни места поради това. Аз съм нещастна и всеки ден е непредсказуем. Моля за мисли, обратна връзка, предложения, моля. Бог да благослови

 6. Те просто разбраха, че имат лупус, СЛЕ, уплашени и не знаят какво да очакват. Изпитвах много болки в ставите, гърба, бедрата, коленете. И т.н. Пия лекарства на месец и сега разбрах, че са необходими 6 месеца, преди да започнат да действат. Всяко тяло няма каква е тази доза лупус за вас.

 7. Аз също нямам обрив по лицето си, но дланите на краката и ръцете ми се счупват и пипането ми става петно ​​с червено -бели изглеждащи места и се чувства наистина сурово. Някои дни са по -добри от други, това се отразява на стомаха и ставите ми се подуват

 8. Лекарите ми не знаят какво точно ми е. Казват ми, че имам заболяване на съединителната тъкан, ревматоиден артрит, лупус и остеоартрит. Имам известна болка в ставите, но нямам подуване с болката. Някои дни са по -добри от други, но нямам силна болка. Няма пеперуда по лицето ми. Имам автоимунно заболяване, но те наистина не могат да разберат дали е от всички артрит или множествен артрит и лупус.

  • Проверете дали имате лаймска болест, тъй като имитира същите симптоми

 9. Може ли човек да изпита студени тръпки при лупус

 10. Отслабване всеки ден

 11. Когато описвате разликата между лупус (имам точно това, което имам) и ХИВ, хора, които не са запознати с лупус, това е най -лесният начин да го опиша: С лупус имам работеща имунна система, но тя е почти сякаш е дислексична ... ХИВ имате малка или никаква имунна система ... Моята имунна система работи - тя просто атакува грешните неща ...

 12. Когато описвам разликата между лупус (това е, което имам) и ХИВ, хора, които не са запознати с лупус, това е най -лесният начин да го опиша: С лупус имам работеща имунна система, но почти сякаш е дислексична ... ХИВ имате малка или никаква имунна система ... Моята имунна система работи - тя просто атакува грешните неща ...

Вижте повече за: , , , ,