Разлики между екзема и топлинен обрив

Екзема срещу топлинен обрив

Един от проблемите, които измъчват хората, е постоянният сърбеж. Ето защо ние полагаме усилия да купуваме лосиони и кремове, които не само биха предпазили кожата ни от топлина, но и за тези, които живеят в страни, които имат комари наоколо, репелент срещу насекоми. Така че, когато човек изпитва прекалено силен сърбеж, това не е само концентрирано само върху една област, биха възникнали тревоги и тревоги ... още повече, ако бебето или малкото дете ще преживеят това. Ето защо тази статия е фокусирана да ви помогне да разберете как можете да правите разлика между екзема и топлинен обрив.

Какво е екзема?

Екземата, по строго определение, е кожен обрив. Обикновено детето изпитва кожен обрив преди навършване на петгодишна възраст и при бебета това се проявява по определени части като бузите и скалпа. Отново, той не се фокусира само върху такива области, но може да достигне и до други части на тялото. Има различни начини екземата да се прояви върху кожата на бебето. Понякога е сухо, дебело и люспесто. Понякога това може да изглежда като червени подутини. Важното, което трябва да запомните, е да не го надраскате прекалено, в противен случай може да се зарази. Обикновено екземата идва и си отива. Със сигурност не е заразно. Така че, когато се появи сърбеж, опитайте се да намерите лекарство, така че да не се изкушавате да продължите да драскате. Децата обикновено се считат за предизвикателство, особено за родителите, тъй като те са склонни да продължават да се почесват, което може да доведе до грозен кожен проблем.

Какво е топлинен обрив?

Топлинният обрив, от друга страна, е изригване на подутини по кожата. През повечето време те са червени, особено на някой, чиято кожа е светла. Това е доста често срещано явление при бебета, но децата от всички възрасти могат да го придобият. Важната част от информацията, която трябва да знаете, е, че това се появява поради топлината. Топлинният обрив обикновено се наблюдава по гънките на кожата като вътрешната страна на лакътя, шията, подмишниците и гърба на коленете. Може да се появи и на други части, където дрехите ще прилепват плътно, като чатала, задните части, гърдите и стомаха. Ако бебето е склонно да носи много шапки, то може да се появи и на челото или скалпа. Не забравяйте, че кожата ви има потни жлези и ако те, през порите, се запушат, се развива топлинен обрив. Децата имат по -малки пори, така че топлинният обрив се развива повече с тях. Просто казано, горещото и влажно време е основен виновник, защото детето ви ще се поти много. През зимата, ако детето ви носи твърде много дрехи, което го кара да се поти силно, може да се появи топлинен обрив.

РЕЗЮМЕ:

Екземата и топлинният обрив са проблеми с кожата. Основната и най -голямата разлика между двете е как проблемът с кожата ще се появи и ще бъде придобит. Екземата се дължи на определени състояния, алергени и много други фактори. Топлинният обрив, от друга страна, се дължи на топлина. Това се дължи на това, че тялото няма възможност да изпуска „потта“ от тялото. Въпреки че появата на екзема и топлинен обрив са почти еднакви, когато посетите Вашия лекар и му уведомите как е възникнал обривът и колко дълго обривът е съществувал, ще му бъде по -лесно да предпише нещо. Често топлинният обрив е индикация, че детето ви е прекалено топло и правилната грижа винаги ще гарантира на детето ви по -добър темперамент. Още повече за бебетата, тъй като те не могат да ви кажат как се чувстват, и проверката им от време на време, за да бъдат хладни, определено ще помогне за намаляване на топлинния обрив.

Вижте повече за: , , ,