Разлика между ППИ и ППБ

ППИ срещу ППБ

Когато сексуалната разпуснатост удари някого, тя никога не спира, освен ако човек не е дисциплиниран и решен да се въздържа от това и да се придържа към един партньор. Това е не само причината, която затруднява хората да се въздържат, но и поради сексуалната зависимост.

От другата страна на този въпрос идва по -малко тежък резултат от това начинание. Той е по -малко тежък от ХИВ и СПИН. Това са ППИ и ППБ.

„STI“ е „полово предавана инфекция“, докато „STD“ означава „болест, предавана по полов път“.

За кратка история, ППИ и ППБ са категоризирани като VD или венерически заболявания. Това беше преди две десетилетия. Сега тя беше допълнително класифицирана в две, които са ППИ и ППБ.

ППИ се използва за идентифициране на някой, който не проявява никакви признаци или симптоми по отношение на сексуално заболяване, но е кандидат за него. Лицето все още не знае добре, както и лекарят дали клиентът го има, докато не настъпят допълнителни тестове и допълнителни прояви. Когато някой има ППИ, клиентът има инфекция в тялото, причинена от бактерии, вируси и т.н., която може да предразположи това лице към специфични признаци и симптоми в близко бъдеще.

STD, от друга страна, е обратното. Вече е установено, че този вид инфекция допринася за заболяването. Диагнозата се потвърждава. Проявите, признаците и симптомите се усещат от мъжа или жената. Показва се и върху тялото въз основа на преценката на лекаря.

Когато има ППБ, лечението и интервенцията също са специфични, така че на пациентите вече може да се предписват някои лекарства в зависимост от половото заболяване. При ППИ, тъй като все още няма прояви, засега не могат да се правят интервенции.

Предлага се „ППБ“ да бъде заменено с „ППИ“, тъй като не всички ППБ имат значителни признаци и симптоми. Това е факт, тъй като някои ППБ като хламидия, херпес и гонорея не показват признаци и симптоми.

Резюме:

1. „STD“ означава „болест, предавана по полов път“, докато „STI“ означава „инфекция, предавана по полов път“. 2. „ППИ“ е дума, използвана за заразени хора, но не е потвърдено какво е тяхното сексуално заболяване. ППБ, от друга страна, потвърждава диагнозата на заболяване и признаците и симптомите вече се проявяват от пациента.

1 коментар

  1. Здравейте! Просто искам да започна с това, че обичам това, което правите, голям фен съм на вашите уебсайтове. Както и да е, обичам вашите статии специално за ППБ/ППИ. Исках да се свържа и да ви уведомя, че току -що приключих с проектирането на инфографика „Всичко за STDS/ППИ“, която съдържа нейните видове, причини, симптоми заедно с лечението и профилактиката. Мислех, че може да ви заинтересуват. Знаеш ли какво, мога също да предоставя безплатно съдържание, което да допълва инфографиката. Бих искал да ви предложа изключителни права за публикуване на инфографиката. Наздраве!

Вижте повече за: ,