Разлика между възпалено гърло и стрептокок в гърлото

Болки в гърлото срещу стрептокок в гърлото

Има моменти в живота ни, когато имаме такава ужасна болка, особено в областта на устата или гърлото. В такива моменти почти нямаме глас, чувстваме се зле, чувстваме се раздразнени, не можем да преглъщаме и други симптоми. Чувстваме се като почиваме с дни и не работим, тъй като се чувстваме ужасно, че се разболяваме.

В тези моменти си мислим, че може да имаме възпалено гърло или стрептокок в гърлото, тъй като ги имахме, когато бяхме деца. Но каква е разликата между възпалено гърло или стрептокок в гърлото? Нека разберем.

Стрептокок в гърлото е вид възпалено гърло, причинено главно от бактериите Streptoccocus. По -специално, тази бактерия е Streptoccocus pyogenes, която е класифицирана в група А Streptoccocus бактерии. Стрептокок в гърлото има и други имена като стрептококов фарингит или стрептококова ангина.

Възпаленото гърло, от друга страна, е лаик термин за гърлото, което е доста болезнено, нежно и драскащо. Това е общ термин, когато се чувстваме като болки в гърлото, при които трудно можем да преглъщаме или да се чувстваме болни или да имаме треска. Възпалението на гърлото може да бъде причинено от много организми, независимо дали са бактерии или вируси, докато стрептокок в гърлото се причинява единствено от бактерии. Възпаленото гърло може да бъде причинено от вируси, гъбички и други видове микроби. Стрептокок в гърлото се причинява само от бактерии.

Стрептокок в гърлото е много заразен за разлика от възпалено гърло. Стрептокок в гърлото може бързо да се разпространи сред хората, тъй като това състояние е въздушно състояние. Може да се разпространи от контакт с дръжки на врати, столове, маси и много други предмети. Ако не практикувате миене на ръце, има вероятност лесно да го получите. С възпалено гърло обаче има различни случаи, в които може да се предаде, но много по -малко заразно от стрептокок в гърлото. Все пак се препоръчва да се вземат предпазни мерки.

Стрептокок в гърлото се лекува с антибактериални или антибиотици. Възпаленото гърло се лекува в зависимост от вида на организма, който е причинил заболяването.

Резюме:

1. Стрептокок в гърлото е вид възпалено гърло, причинено главно от бактериите Streptoccocus, докато болката в гърлото, от друга страна, е лаик термин за гърло, което е доста болезнено, нежно и надраскване. 2. Възпаленото гърло може да бъде причинено от много различни организми, независимо дали са бактерии или вируси, докато стрептококът в гърлото е причинен единствено от бактерии. 3. Стрептокок в гърлото е много заразен в сравнение с възпалено гърло. 4. Стрептокок в гърлото се лекува с антибактериални или антибиотици. Възпаленото гърло се лекува в зависимост от вида на организма, който е причинил заболяването.

Вижте повече за: