Разликата между OA и RA

OA срещу RA

На костите и ставите разстройства са едни от най-болезнените заболявания може да се опита. Той или тя може да изпита мъчителна болка, която може да продължи няколко секунди до няколко часа, ако няма намеса се прави. Тези кости и ставни заболявания могат да се появят в една група от населението, а някои се срещат естествено на хора, които подчертават техните кости и стави, че много.

Две от най-честите заболявания на костите са остеоартрит и ревматоиден артрит или по-известен като ОА и РА. Нека се опитаме да се справим с разликите между тези два костни нарушения.

RA е състояние, при което антителата са включени в възпаление на ставите. Това нарушение на ставите прогресира с течение на времето. Това е по-често при жените, отколкото при мъжете с съотношение 3: 1. RA се случва в едно на сто от населението в САЩ той. Това състояние обикновено е наследствен или е причинена от други фактори.

OA, от друга страна, е състоянието на износване и скъсване. Това е често срещана сред спортисти, спортисти, бегачи, велосипедисти, и тези хора, които често използват коленете им, че мечка тегло на them.However, ефектите ще се проведе, след като тези хора достигат до дълбока старост. OA обикновено засяга коленете и бедрата. RA засяга малките стави като китката и стесненията на ръката.

RA и ОА продължителност на болка е различна, както добре. RA обикновено се случва всяка сутрин, тъй като антителата са концентрирани в китката и пръстите. Това може да продължи в продължение на 30 минути или повече. ОА, от друга страна, е кратък и може да се появи за няколко минути.

кауза на ОА се дължи на повреда на хрущяла, което се причинява от много напрежение в тази част на крака. Освен повтарящи се използването на костния хрущял, са с наднормено тегло също поставя акцент върху коленете и таза кости. Семейната история и генетика също играят важна роля в развитието на ОА. RA причина се дължи на антителата, които причиняват самоунищожение в синовията или лигавицата на ставите. Това причинява възпаление и болка в тези области на ставите.

В RA има оток, зачервяване и топлина. В ОА има твърдост, която може да продължи в продължение на 30 минути до един час, което се случва в сутрин. В по-късните часове на болката ден е по-малко. Лечение за RA включва лекарства, които могат да облекчат възпалението. Има пет категории лекарства за RA а именно; биологични, DMARDs, кортикостероиди, нестероидни противовъзпалителни средства, и аналгетици. Лечение на ОА, освен болкоуспокояващи, са стероидни инжекции, физическа терапия като упражнение, подкрепа, почивка, прилагане на топлина и намаляване на теглото.

Резюме:

1. "RA" означава "ревматоиден артрит" а "ОА" означава "остеоартрит." 2. RA е тип възпаление на артрит, докато ОА е вид износване и скъсване на артрит. 3. Причината за RA е самостоятелно разрушителна антитела докато ОА е причинено от стрес често на тези кости, наднормено тегло, и генетика. 4. Лечение на RA включва лекарства, докато OA включва лекарства и други адювантни терапии за облекчаване на болката.

Информация за: ,