Разлики между бягане и ходене

Бягане срещу ходене

Бягането и ходенето са добри упражнения и са почти подобни дейности. Всеки знае разликите между двете.

Човек, който току -що е започнал да тренира, първо трябва да започне да ходи, а не да тича. След доста известно време, хората са помолени да се увеличи темпото и да започне да работи. По отношение на ползите ходенето се смята за по -ниско от бягането. Казват, че максималната полза се постига с бягане, а не с ходене.

Някои хора казват, че същите калории се изгарят по време на ходене и бягане, но това не е вярно. Тъй като ходенето е по -спокойно от бягането, по време на процеса се изгарят по -малко калории. Казано е, че човек трябва да измине два пъти разстоянието, докато бяга, за да изгори еднакво количество калории.

В сравнение с ходенето, бягането експлодира мускулите и увеличава ефективността на бързи и бавни потрепвания на мускулни влакна. Тъй като бягът се счита за по -скоро ударно упражнение, е известно, че причинява възпаление на коленете, глезените и бедрата. Тъй като ходенето включва по -малко удари, това има слабо въздействие върху ставите.

Когато ходенето е спокойно, бягането не е така. При ходене човек не се уморява бързо. Но човек, който бяга, може много скоро да се умори.

Сега нека разгледаме обувките, използвани за ходене и бягане . За разлика от обувките за ходене, маратонките идват с по -високи токчета. Обувките за ходене се предлагат с ниско подстригани или подрязани токчета. Освен това обувките за бягане идват с по -дебела подметка от обувките за ходене. Обувките за бягане също имат много по -голяма амортизация. Страните на обувките за бягане са по -дебели и по -високи.

Резюме:

Човек, който току -що е започнал да тренира, първо трябва да започне да ходи, а не да тича. Казват, че максималната полза се постига с бягане, а не с ходене. Тъй като ходенето е по -спокойно от бягането, по време на процеса се изгарят по -малко калории. Казано е, че човек трябва да измине два пъти разстоянието, докато бяга, за да изгори същото количество калории. Когато ходенето е спокойно, бягането не е така. При ходене човек не се уморява бързо. Но човек, който бяга, скоро може да се умори. Тъй като бягът се счита за по -скоро ударно упражнение, е известно, че причинява възпаление на коленете, глезените и бедрата. Тъй като ходенето включва по -малко удари, това има слабо въздействие върху ставите.