Разлики между дясна и лява сърдечна недостатъчност

Дясна срещу лява сърдечна недостатъчност

Сърцето ни е може би една от най-трудолюбивите части на тялото ни. Ето защо осигуряването на достатъчно упражнения не е само поддържане на добра фигура, но по същество става въпрос за подпомагане и упражняване на сърцето ви, така че то да може да изпомпва кръвта, необходима на тялото ви. За да стане по -ясно, нека поговорим за сърцето си и как провалът отдясно или отляво би бил сериозен, а по -късно и фатален, ако не се грижите за сърцето си.

Сърцето ни се състои от четири камери, две вдясно и две вляво. Горните камери са предсърдията и предсърдието. Долните камери са вентрикулите. Всяка страна на сърцето има своя собствена функция и когато ги опишем подробно тук, ще разберете, че работата на сърцето ни има нещо повече от просто изпомпване на кръв и влюбване. Начинът на работа е, че дясната страна на сърцето ще получава кръв от тялото, по -специално от белите дробове. Той временно би задържал кръв, изчерпана с кислород. Веднага след като „резервоарът“ се напълни, дясната камера на сърцето ще изпомпва кръвта обратно към белите дробове. Веднага след като кръвта изпадне от въглероден диоксид, тя ще вземе свеж кислород и след това ще го изпрати в лявата част на сърцето.

Какво се случва, когато има повреда от лявата страна?

Лявата страна на сърцето получава кръв, която е богата на кислород от белите дробове. От белите дробове той отива в лявото предсърдие, след това в лявата камера. Оттам го изпомпва до останалата част от тялото. Лявата камера прави по -голямата част от изпомпващата сила на сърцето, поради което лявата камера е по -голяма от останалите. Ако има повреда от лявата страна, това означава, че сърцето няма достатъчно мощност и налягане, за да изпомпва кръвта обратно към тялото. Това наричате систолична недостатъчност. Диастолична недостатъчност е, ако лявата камера не може да се отпусне между сърдечните удари, което означава, че сърцето не може да се напълни правилно. С други думи, ако има повреда от лявата страна, изходът от лявата страна е по -малък и кръвта от белите дробове се подкрепя.

Какво се случва, когато има повреда от дясната страна?

Дясното предсърдие получава „използвана“ кръв, идваща от сърцето, през вените, преминаваща през дясната камера. От дясната камера тя изпомпва кръвта обратно от сърцето към белите дробове, така че кислородът ще се попълни. Ако има повреда от дясната страна, това обикновено се дължи на повреда от лявата страна на сърцето. Ако лявата камера се провали, тя прехвърля кръвта обратно в белите дробове, тъй като налягането се повишава. Това би повредило дясната страна на сърцето. Ако помпата се загуби, това ще повреди дясната страна.

РЕЗЮМЕ:

Сърцето ни изпълнява една от основните функции в тялото ни. Ако има някаква част от сърцето, която да се провали или да се повреди, тя незабавно ще „разбърка“ тялото чрез подуване или други начини. Неуспехът от лявата страна би възстановил кръвта обратно в белите дробове, което би довело до по-голям натиск в дясната страна на сърцето.

Кислородът е доста важен и ако няма подходящо упражнение, което да позволи на сърцето да изпомпва правилно кръвта от белите дробове, с кислород, обратно към различните части на тялото, ще се случи увреждане на всяка от частите на сърцето.

Сърцето трябва да се увери, че изтичащата кръв има точно необходимото налягане; ако не, ще има няколко проблема, като задръстване в тъканите на тялото, ако налягането намалее и кръвта се подкрепи. Не само, че подуването ще бъде индикация, но ще бъдат засегнати и други части на тялото.

3 коментара

  1. Страшно написано произведение. Защо не опишете циркулацията по следния начин. Кислородната кръв преминава от белите дробове към лявото предсърдие, а оттам и лявата камера, която е достатъчно голяма и мощна, за да изпраща кръвта по цялото тяло. Той се връща в дясната страна на сърцето, изчерпан с кислород, влиза в дясното предсърдие и след това в камерата от дясната страна, която изпраща кръвта към белите дробове, за да получи свеж кислород. Неизправността от лявата страна причинява задръствания, които се възстановяват в кръвообращението от белите дробове, и означава, че по -малко кръв се изпомпва в тялото. Обратното налягане може да увреди белите дробове и дори дясната страна на сърцето. Следва провал от дясната страна. Ако дясната страна на сърцето е с недостатък на първо място, това би означавало неадекватен приток на кръв към белите дробове. Неуспехът на някоя от страните или и на двете води до задух и може би до цианоза [посиняване] на устните и бледност в лигавиците на клепачите.

  2. нека видим разликата .. дясната страна в крайна сметка ще ви УБИЕ ... лявата просто ще…. УБИЙ ТЕ ... отиди на лекар

    доктор Джони

  3. Все още не мога да попитам - каква е ключовата разлика между лявата и дясната сърдечна недостатъчност по отношение на симптомите? Има ли начин да се разграничат едно от друго бързо и надеждно по симптоми? След това, моля, обяснете дали едното е по -лошо от другото. Дали някой сигнализира за по -голяма спешна медицинска помощ? Защо е толкова трудно да се получи правилен отговор на тези въпроси? Погрешни ли са въпросите или нещо подобно? Все още казвам, че ако не можете да обясните нещо просто, значи не го разбирате.

Вижте повече за: , , ,