Разлика между йога и силова йога

Йога е физическо упражнение, което съществува от много десетилетия. Практиката се извършва с мотив за постигане на вътрешна, външна стабилност, гъвкавост и психическо спокойствие. Йога и силовата йога са някои от често срещаните методи за упражнения.

Какво е Power Yoga?

Силовата йога се отнася до метод на физически упражнения, при който индивидът се включва в енергичния метод на физически упражнения. Този метод на йога е приет най -вече в западните страни, където хората се занимават с физически дейности, насочени към тяхната физическа годност.

Силовата йога се прави с такава скорост, че статичната форма на практика се превръща в динамичен поток от упражнения.

Какво е йога?

Йога е физическо упражнение, което съществува от древни времена, когато хората участват в изпълнението на упражнения, за които е известно, че са твърди и твърди.

Някои от ползите от йога включват подобряване на вътрешната и външната стабилност на тялото, психическо спокойствие и физическа гъвкавост.

Разлика между йога и силова йога

 1. Скорост на практикуване в йога и силова йога

Една от основните разлики между йога и силовата йога е скоростта, с която се изпълнява упражнението. В йога физическите дейности се извършват бавно, където движението на части от тялото се извършва с предпазливост, като в същото време се следва постоянен поток и структуриран ритъм.

Въпреки че силовата йога следва структуриран и постоянен поток от ритмични упражнения, тя е известна като по -бърза от обикновената йога. Физическите дейности се извършват със скорост, а движенията на тялото включват по -бързо движение на частите на тялото, за да се увеличи физическата годност.

 1. Точка на фокус в йога и силова йога

Когато човек се занимава с йога, инструкторът се фокусира върху позицията на индивид, където се предполага, че определени части от тялото трябва да бъдат позиционирани по определен начин. Това означава, че формата на тялото и формата на различни органи на тялото трябва да се придържат към специфични, за да се увеличи производителността.

Движенията са бавни, така че ръководителят е в състояние да види всеки човек и да установи дали те спазват необходимата процедура.

Силовата йога се движи със скорост, което означава, че е трудно за всеки човек формата на тялото на индивида и позиционирането на определени органи на тялото. Затова този вид йога се фокусира върху движението на тялото.

 1. Психична стабилност в йога и силова йога

Йога се фокусира върху бавни движения и стабилна ритмична структура, където човек трябва да се съсредоточи върху формата на тялото и позиционирането на определени органи на тялото. Това означава, че психическите аспекти на индивида са силно ангажирани, което увеличава психическата стабилност на човек.

Силовата йога включва ритмична структура и постоянен поток от физически дейности на индивида. Този метод на йога обаче включва бързи движения на частите на тялото, което означава, че индивидите са силно концентрирани върху движението, а не върху умствените аспекти. Следователно силовата йога не подобрява психическата стабилност на индивида.

 1. Ползите от йога и силова йога

Както йогата, така и силовата йога имат значителни ползи за тялото на индивида, което обяснява защо това е важна физическа активност. Йога играе значителна роля в осигуряването на свежест на тялото и ума. Йога се фокусира върху физическата годност и свежестта на ума на индивида.

По силата на това, че силовата йога е енергична скорост, която помага за осигуряване на физическите аспекти на тялото. Ползата от този вид йога е да се гарантира, че тялото на индивида остава във форма и стегнато. Това обяснява защо хората, насочени към физическа годност, са избрали силовата йога за сметка на йога.

 1. Обща стабилност на йога и силова йога

Другата разлика между йога и силовата йога е общата стабилност на тялото. Йога дава вътрешна, както и външна стабилност на органите на тялото. Вътрешната стабилност означава, че вътрешните органи постигат физическо здраве, докато външната стабилност помага на външните части на тялото да останат физически здрави.

Силовата йога не помага и не облагодетелства вътрешната и външната стабилност на тялото. Този метод на физически упражнения обаче помага за стабилизиране на кардио продукцията. Това означава, че кръвният поток на индивида, достигащ до органите на тялото, остава постоянен.

 1. Участие в йога и силова йога

Членството в йога е отворено за всички индивиди, независимо от техните медицински състояния, тъй като физическите упражнения се изпълняват с лекота. Йога включва прости стъпки, които помагат на човек да подобри процеса на дишане. Освен това, това е проста процедура, която не изисква надзорни органи.

Силовата йога е сложно физическо упражнение, което не е отворено за всички индивиди, особено тези с медицински състояния. Например, тя не може да бъде предприета от бъдещи жени. Силовата йога изисква ръководител.

Разлика между йога и силова йога

Резюме на Йога срещу Силова йога

 • Йога е физическо упражнение, което се извършва с прости движения, които включват бавни движения на тялото, докато силовата йога е физическо упражнение, което се извършва с бързина и включва бързи движения на тялото.
 • Силовата йога се фокусира специално върху движенията на тялото, които помагат за подобряване на сърдечно -съдовата продукция, физическата годност и твърдостта, докато йога се фокусира върху позициите на тялото, като по този начин подобрява умствената, вътрешната и външната стабилност.
 • Йога е проста физическа активност, която е отворена за всички хора, независимо от тяхното медицинско състояние и не изисква надзор. От друга страна, силовата йога е ограничена до хора с медицински състояния и изисква надзор.
 • Други разлики между йога и силовата йога включват бързина на практиката, позициониране на тялото и точка на фокус, както и психическа стабилност между другото.

1 коментар

 1. Глоба

Вижте повече за: ,