Разлика между синдром и заболяванията

nursing Синдром срещу заболяванията

Болестта при условия и синдром може да ви озадачава всеки път, когато отидете на лекар. Са двете условия по-различно? Ако да, какви са разликите между двете думи?

Основната разлика между двете понятия се отнася до симптомите, които те произвеждат. А болестта може да се дефинира като състояние на здравето, която има ясно определени причини зад него. А синдром (от гръцката дума, означаваща "работи заедно") обаче, може да доведе до редица симптоми, без да разграничим кауза. Те може да предложи възможност за основното заболяване или дори шансовете за развитие на заболяване. Нека да отнеме до един пример. А метаболитен синдром не е болест. Това може да означава в основата на заболяване като това на тип 2 диабет или болест на сърцето. Дори поликистозен синдром не е болест. Напротив, това е индикация на редица други фактори, които могат да бъдат неизправност в тялото, например, разстройство хормон или затлъстяване. А синдром се отнася до група от симптоми, докато заболяване се отнася до установено състояние.

болестно състояние, която е белязана от 3 основни фактора. 1.An създадена биологична причина зад състояние 2.А дефинирана група от симптоми 3.Consistent промяна в анатомия поради синдрома на условие А не разполага с някои от тези функции. Дори и симптомите, които се намират обикновено не са съвместими, и определено не се проследят с една единствена причина.

Причината за повечето синдроми все още не е идентифициран. Поради тази причина, те са един вид медицинска мистерия. За разлика от това, причината или причините зад заболяване могат да бъдат идентифицирани много лесно.

Важното е, някои заболявания могат да доведат до конкретен синдром, така че трябва да бъдете много внимателни за диагностика на вашия лекар. Въпреки, че всички синдроми не са показателни за болест, някои заболявания като психически такива могат да се проявяват под формата на някои синдроми.

Тъй като причината за повечето синдроми не могат да бъдат намерени, те са решени по определен начин. Лекарят може да назначи ви временни лекарства, които помагат да се контролира вашите симптоми. Например, причините за синдром на хроничната умора никога не са били установени. Лекарят може да се справи на симптомите с "ако приемем", че са причинени от определени фактори. Вие може да се третира по същия начин. Това никога няма да се случи в случай на заболяване. В заболяване, има определена диагностична процедура и лечение, което придружава всеки състояние.

Резюме: 1. Симптомът причинена от синдром не е установена причина зад него. В случай на заболяване, причината е идентифицирано. 2. За причина по-горе, лечението на синдром е главно симптоматично. В случай на заболяване, основната причина се лекува. 3. заболяване води до промени в анатомията; синдром не може да се получат такива промени.

10 коментара

 1. Бих искал да използвам някаква информация като отправна точка, ще го направя сайт препратките.

 2. Ето защо аз съмнение, че СПИН се причинява от ХИВ. СПИН е синдром. Те казват, че има 17 различни заболявания; в синдром не съществува единна основната cause.Tom

 3. Не мога да помогна, но мисля, че не е наред. Даунс синдром, те знаят каква е причината за това. Не е поликистоза, причинени от много кисти в яйчниците, че има почука ефект върху хормоните на тегло и др. Струва ми се, че един синдром не е класифицирано като заболяване като фармацевтичните компании все още не са ли хапче за него.

 4. Имам AOS, аневризми Остеоартроза синдром, който някои разпознае като тип 3 Синдром Loeys Диц. Това е разстройство на съединителната тъкан, подобна на Marfan синдром или Синдром съдова Ehlers Danlos. Тези синдроми са причинени от генетични дефекти или дефектен ген. Моят дефектен ген Smad3 защо имам диагноза на AOS или LDS3. Въпреки това, те не знаят защо хората имат този дефектен ген, и има повече от един дефектен ген, като ми Smad3 ген, който ви дава диагноза на различни видове СМР, Марфан, и EDS. Също така, има варианти на генни дефекти, също. Така че, въпреки че много хора могат да имат EDS, какъв вид имат те? Ако тя е Съдова Ehlers Синдром Danlos, има различия в симптоми, характеристики и колко тежко е този синдром е по различно време в живота на човек. синдром ми стана по-тежко, след 35, а след това отново, след като имах глезена хирургия на 45. Освен това, много от нашите синдроми са изброени в редките архивите на линия заболявания, също. Така че, отговорът не е само черно и бяло. Това е една много интересна и сложна тема!

 5. Има синдром цикличен повръщане заболяване? Имам IBS и гастрит и язви и много повече 🙁

 6. В случай на синдром на Даун, старата терминология за състоянието включени такива описания като: ". Монголски идиотизма, '' Mongolism" и "монголоидни"

  В средата на 19-ти век, д-р Джон Даун е водещ авторитет в областта на състоянието. Сто години по-късно е взето решение за промяна на неподходящо терминология за нещо по-добро. Въпреки че причината за състоянието е известен [тризомия или 3 екземпляра, вместо две, на 21 хромозома], беше решено, че д-р Надолу следва да бъдат признати за работата си, така че тя е преименувана на "Синдром на Даун." В момента е тласък за преименуване на състоянието "тризомия 21 Аномалия".

 7. Апия

Обратни обрати

 1. Разлика между Yaz и Ясмин | Разлика между | Yaz срещу Ясмин
 2. Разлика между Kwashiorkor и крайно изтощение | Разлика между | Kwashiorkor срещу крайно изтощение
 3. Разлика между пъпки и акне | Разлика между | Пъпки срещу акне

Вижте повече за: ,