Разлика между стероид и тестостерон

Разлика между стероид и тестостерон

Странични ефекти на стероидите

Стероид срещу тестостерон

Два от най -популярните термини сред фитнес ентусиастите са стероиди и тестостерон. Известни с ролята си в интензивното увеличаване на мускулната маса, те се превърнаха почти в задължителна доза за културисти и спортисти. Така повечето хора ги възприемат - като тяхна синтетична и допълнителна форма. Това, което често се пропуска, е, че стероидите и тестостеронът присъстват органично в човешкото тяло. Стероидът е обща класификация на мастноразтворими органични съединения, които естествено присъстват и се произвеждат в човешкото тяло. Те са отговорни за широк спектър от физиологично развитие като репродуктивен растеж, регенерация на тъкани, калоричен синтез и др. Примери за стероиди са надбъбречните и половите хормони. Като се има предвид това, тестостеронът става само един от многото стероидни хормони, особено от групата на андрогените. Той се секретира предимно в мъжките тестиси и женските яйчници, изпълнявайки анаболни (т.е. мускулен и костен растеж, синтез на протеини) и андрогенни (т.е. развитие на мъжки свойства) функции.

По -популярно понятие, стероидите и тестостеронът често са свързани с изкуствени анаболни стероиди или просто анаболни стероиди и често се тълкуват погрешно като едно и също нещо. Истината е, че те са различни по отношение на формула и функция. Стероидите имат много видове - анаболните стероиди под формата на тестостерон са само един от тях. За да изясним често срещаните погрешни схващания, нека предефинираме двете.

Изкуствените стероиди (понякога наричани кортикостероиди) са лекарства, предназначени за широк спектър от заболявания, които включват възпаление в организма като астма, артрит, екзема и дори рак. Стероидите също включват производни на полови хормони, използвани за контрацепция, контрол/корекция на хормонални проблеми и регенерация на мускулите. Те се прилагат по няколко различни начина. В идеалния случай стероидите трябва да се прилагат директно върху зоната, която се нуждае от лечение, например чрез вдишване в белите дробове за хрипове, или като капки за очи при възпаление на очите, или като инжекция директно в възпалена става. Някои се поглъщат под формата на хапчета или се инжектират в мускулите или вените. Те също се предлагат под формата на капки за очи или нос и „клизма“ за лечение на състояния на червата. Въпреки значителния им принос за излекуване на много видове медицински проблеми, стероидите могат да предизвикат дългосрочни странични ефекти, ако се приемат в по-високи дози. Някои от тях са катаракта на очите и глаукома, мускулна слабост, високо кръвно налягане, наддаване на тегло, инхибиран растеж при деца, изтъняване на костите и кожни проблеми като синини, акне и стрии.

Разлика между стероид и тестостерон-1

Странични ефекти с висок тестостерон

Един от най-известните видове стероиди е анаболен стероид или изкуствен тестостерон. Първоначално е предназначен за лечение на мъже, които имат малко или никакво естествено производство на тестостерон, но в крайна сметка се е справил с други състояния като безплодие, еректилна дисфункция, растеж на ръста, анемия и загуба на апетит. Тя също така е използван от тялото строители и незаконно, от спортисти за подобряване на скелетните мускули, сила и издръжливост. Има няколко начина на приложение на тестостерон. Наличните понастоящем форми включват инжекционни, орални, букални, трансдермални кожни пластири и трансдермални кремове или гелове. През годините практикуващите лекари са установили недостатъци, причинени от неконтролираната употреба на лекарството. Той влошава имунната система, което потенциално води до увреждане на черния дроб и дори рак. Тъй като изкуственият тестостерон модулира мозъка, за да ограничи естественото производство на същия хормон, той може в дългосрочен план да причини преждевременно прекратяване на скелетния растеж сред младите потребители. Това също може да доведе до безпрепятствена агресия, депресия, бързи промени в настроението и раздразнение. По отношение на репродуктивното здраве, високият прием на тестостерон може да доведе до свиване на мъжките тестиси, намалявайки броя на сперматозоидите. При жените, от друга страна, това може да наруши менструалния цикъл. Възможни са и странични ефекти като наддаване на тегло и косопад.

Резюме

  1. Стероидите са мастноразтворими съединения, които естествено присъстват и се произвеждат в организма. Тестостеронът е вид стероид.
  2. Изкуствените стероиди са лекарства, предназначени да лекуват възпалителни или хормонални състояния. Те идват в много форми, една от които е анаболен стероид или тестостерон.
  3. Изкуственият тестостерон е специално разработен за справяне със скелетно -мускулните и репродуктивните състояния както при мъжете, така и при жените.

2 коментара

  1. Стероидите (обикновено наричани „стерол“ в научните техники) се произвеждат от есенциални аминокиселини („изграждащите блокове на живота“). ESA могат да бъдат намерени само в няколко естествено срещащи се „суперхрани“ и най-добрата, позната на човека (по силата на естественото си съотношение и баланс на ESA е семето от HEMP (марихуана). Следващото е или пчелен прашец (от краката на насекоми) ) или други неща със зелена слуз („келп“ мисля). Използването на тестостеронови стероиди по естествен начин ще накара тялото ви да спре собственото си производство на тестостерон, което ще накара мъжкият да се държи като женска (ЛУДА!), когато употребата е спряна или Така че, ако не искате да загубите ВСИЧКИ способности за производство на естествен тестостерон (ще имате повече ЕСТРОГЕН от тестостерона, освен ако не следите нивата си като диабетик в магазин за бонбони), тогава най -добре е да използвате семена от канабис като „органична“ естествена добавка за ВСИЧКИ ваши хранителни нужди.

    • Марихуаната не прави абсолютно нищо за вашия тестостерон. Всъщност е точно обратното.

Вижте повече за: ,