Разлика между ППБ и ХИВ

std-hiv STD срещу HIV STD е съкращение за болести, предавани по полов път. Терминът обикновено се отнася до заболявания като хламидия, херпес и гонорея. Тези заболявания се разпространяват чрез сексуален контакт с пациент, който е болен. ХИВ е вирус, който се разпространява по различни начини, като сексуалният контакт е един от тях.

Сексът без защита, особено с човек, когото не познавате много добре, може да причини предаването на ППБ. Много е важно да разберете връзката между ППБ и ХИВ, за да можете лесно да разберете начините, по които можете да предотвратите ХИВ инфекция.

ХИВ е само един от вирусите, които могат да се предадат чрез незащитен секс. Болести като сифилис, херпес и хламидия също се предават по полов път. Разликата между двете е, че тези заболявания могат да се предават главно по полов път. ХИВ обаче може да се предава по редица други начини. ХИВ може да се предава чрез кръвопреливане, от бременна майка до дете, а също и чрез споделяне на нестерилизирани спринцовки и игли.

Съществува тясна връзка между ППБ и ХИВ. Хората, които вече имат ППБ, са два пъти по -склонни да получат ХИВ чрез сексуален контакт в сравнение с други хора. Чудите се защо е така? Това е основно, защото ХИВ вирусът се предава по -лесно през половите органи на пациент, който има ППБ. Изследванията са доказали, че наличието на ППБ при човек увеличава шансовете той да придобие и предаде вируса на ХИВ. Това се случва поради следните причини:

Наличието на ППБ изглежда увеличава шансовете лицето да получи и ХИВ. Това се случва поради две причини. Гениталните язви, причинени от ППБ, създават пукнатини по повърхността на гениталната област. Тези области създават уязвими точки, откъдето вирусът на ХИВ може лесно да влезе. Освен това, възпалението в резултат на ППБ също прави клетките в гениталната област по -податливи на ХИВ.

Ако ХИВ позитивен човек има ППБ, той е по -вероятно да предаде вируса на партньора си, в сравнение с хората, които имат ХИВ, но нямат ППБ. Това се случва, защото хората, които имат STDS, имат по -високи концентрации на вируса на HIV в гениталните си секрети в сравнение с други. Болести като херпес са особено важни за ХИВ. Това е така, защото ХИВ вирусът се среща най -вече и при тези хора.

Силните мерки за предотвратяване на ППБ, лечението и изследванията в точното време могат да бъдат жизненоважни за предотвратяване на предаването на вируса на ХИВ по полов път. За вас е много важно да лекувате лечими ППБ най -рано. Това също е много важно за предотвратяване на ХИВ. Най -ранното откриване и лечение на ППБ също може да намали предаването на ХИВ. Поради тази причина е още по -важно да се опитате да излекувате ППБ най -рано.

5 коментара

  1. аз лично обичам екстракта, който ми помогна много

  2. Благодаря за доброто насочване към хората.

  3. Триглицеридите се променят драстично в отговор на хранене, като се увеличават 5 до 10 пъти по -високо от нивата на гладно само няколко часа след хранене. Дори нивата на гладно се различават значително всеки ден. Някои лекарства като кортикостероиди, протеазни инхибитори за HIV, бета -блокери и естрогени могат да повишат нивата на триглицеридите в кръвта.

Обратни обрати

  1. Разлика между СПИН и ХИВ | Разлика между
  2. Разлика между контрол на раждаемостта и контрацепция | Разлика между | Контрол на раждаемостта срещу контрацепция

Вижте повече за: