Разлика между клякане и мъртва тяга

deadlift Клек срещу мъртва тяга

Сигурно сте чували за клякане и мъртва тяга. И двете са упражнения и служат за различни цели при настройване на тялото ви.

Мъртва тяга е упражнение, при което човек трябва да вдигне тежест от земята и да остане стабилен през целия период на процеса. Така че това е упражнение с тежести и е отлично за цялостното развитие на тялото. Но ако го правите за първи път, би било добре да потърсите помощ от треньор. Желаните резултати могат да бъдат постигнати само ако упражнението е направено правилно по предвидения начин.

От друга страна клякането е упражнение за силова тренировка. В тази форма лицето използва коленете, бедрата, долната част на торса и ръцете, за да завърши процеса. Това упражнение се използва за трениране на мускулите на бедрата, бедрата и задните части. Понякога в процеса се използват и тежести. Укрепва връзките, костите, а също така помага за увеличаване на размера и дължината на краката. Но много хора изпитват болка, докато правят това упражнение.

При мъртва тяга човек трябва да вдигне тежестта от земята. Така че човек вдига мъртва тежест в това упражнение. Има различни видове мъртва тяга. Мъртва тяга за гуми, оборудвана тяга, сурова тяга и тяга с една ръка са някои от типовете. Всичко това включва вдигане на мъртва тежест, но видът на използваното тегло може да бъде различен. Това могат да бъдат бъчви, гумени гуми или плочи.

Когато човек прави упражнения за клек, броят и дълбочината могат да варират. Обикновено е добре да запазите дълбочината по -малка. Когато клякането стане по -дълбоко, рискът от нараняване също е висок. Когато клекът е над паралела, той се счита за плитък клек, а когато минава под паралела, това е дълбок клек. Някои от различните видове клякания са клек назад, преден клек, клек над главата, Zercher клякам и Hack клякам.

Има различни видове съоръжения, които се използват по време на клекове. Машината Smith, колан за повдигане на тежести, клинове за пети и т.н. са някои от използваните съоръжения. В мъртва тяга обикновено се използват подколенните сухожилия, глутеите, щангите, гирите и др.

Кляканията включват повече движение на изправяне и сядане. Мъртвата тяга е по -близо до огъване и изправяне. И двете служат за различни цели за тялото и могат да се правят ежедневно за добри резултати.

Резюме: 1. Клякането е упражнение за силова тренировка, а мъртвата тяга е упражнение с тежести. 2. Мъртва тяга включва повдигане на мъртви тежести в различни форми. Клякането може да включва или да не включва използването на тежести. 3. Клякането е по -ефективно за долната част на тялото, докато мъртвата тяга е ефективна за горната част на тялото. 4. Мъртвата тяга, ако е направена правилно, не е вредна. Но кляканията могат да навредят на тялото в зависимост от броя и дълбочината. 5. Клякането може да бъде под формата на гръб, отпред, отгоре или Zercher. Мъртва тяга може да бъде с една ръка, сурова, оборудване или сумо. 6. Оборудването, използвано за клек и мъртва тяга, е различно.

Вижте повече за: ,