Разлика между тънки и големи черва

human-digestive-system Малко и дебело черво

Червата на човешкото тяло могат да бъдат разделени на две „тънки черва и дебели черва. Тънките черва и дебелото черво обаче са непрекъснати тръби с различни функции, както и структурен вид. Тънките черва и дебелото черво са фрагменти от храносмилателния канал или храносмилателния тракт. Храносмилателният или храносмилателният тракт е удължена и непрекъсната тръбна структура, която започва в устата ни и достига до ректалната област. Храносмилателният тракт включва фаринкса, устата, стомаха, хранопровода , тънките черва и дебелото черво и накрая ректума.

По -малкото черво се нарича още тънко черво и представлява удължена тръба, която помага за преминаването на храната, която идва от стомаха ни. Дебелото черво е мястото, където се натрупва изпражненията. Тънките черва съдържат голяма част от съставките, които консумираме или усвояваме, тъй като хранителните вещества се предават на тялото за употреба. От друга страна, дебелото ни черво съдържа течности и несмлени вещества.

По -малкото черво може да бъде разделено на вторични компоненти като дванадесетопръстника, йеюнума и илеума. След като хранителните вещества се абсорбират от организма, за да се използват като храна, частиците се преместват в дебелото черво, за да се превърнат в отпадъчни вещества. Дебелото черво съдържа 4 основни компонента като дебелото черво, сляпото черво, канала и ректума. Докато фокусът на тънките черва е да превръщат хранителните частици в хранителни вещества, дебелото черво участва в множество функции.

Витамините В и К се генерират в дебелото ни черво от доброкачествени бактерии, които се намират там. Второ, органът помага за задържане на вода, както и за усвояване на ютии и соли. И накрая, дебелото черво подпомага движението на червата, което е остатъците от смиланата храна, която се отделя в аналната област под формата на изпражнения.

Резюме: 1. Тънките черва са компонент на храносмилателния канал или стомашно -чревния тракт, който е по -малък от дебелото черво, което формира основна част от стомашно -чревния тракт. 2. Функцията на тънките черва включва привличане на хранителни вещества от хранителни частици, докато дебелото черво е отговорно за превръщането на така прехвърлените хранителни частици в отпадъци. 3. Тънките черва смесват храната с химикали за храносмилане, докато основната цел на дебелото ни черво е да елиминира водата.

Последни публикации от Abishek ( виж всички )

1 коментар

  1. Тук ли се използва непрекъснато и непрекъснато? Имам съмнения относно това.

Вижте повече за: , ,