Разлика между гърчове и гърчове

„Припадък“ срещу „Конвулсия“

Припадъците и конвулсиите са използвани взаимозаменяемо в настоящата настройка най -вероятно поради факта, че и двете събития водят до подобни прояви. Първо, гърчовете се случват поради някои аномалии в електрическите импулси на мозъка. Следователно има известна степен на анормални или твърде много невронни разряди. В тази връзка, нарушаването на споменатите импулси може да се случи в няколко области на мозъка, което води до различни класификации на припадъците.

Всеки тип припадък има свои различни симптоми и един от тях е „конвулсия“. Освен „конвулсии“, други симптоми на припадъци могат да включват необичаен бум или спад в настроението или емоциите, както и зрителни смущения. Жертвите дори могат да се вторачат в празно място за продължителен период от време.

„Конвулсията“ всъщност се счита за медицинско състояние само по себе си. Това обаче е и симптом на епилептичен припадък, който се проявява като поредица от екстремни резки движения на мускулите, които многократно се свиват и след това се отпускат. В епизод на конвулсии мускулите се свиват необичайно поради бързата стрелба или мозъчната активност, която обикновено се проявява по време на припадък. Това е причината, поради която мнозина свързват гърчовете, които са същите като припадъците. Ако този симптом се появи по време на активен припадък, медицинските специалисти са забелязали, че симптомите продължават от 30 секунди до 1 пълна минута.

Тонично-клоничният припадък, наричан още припадък grand mal, оставя жертвата в безсъзнание, която след това е последвана от конвулсивни епизоди. През това време жертвата вече не може да контролира уринирането си поради моментната липса на контрол на пикочния мехур . Вторият тип, миоклонични припадъци, се характеризира с периодични или периодични резки движения като конвулсии, които могат да варират от леки до тежки. При клоничен припадък, трети тип, резки движения имат по -повтарящ се характер. Конвулсиите са почти като при тонично-клоничния припадък, въпреки че няма загуба на съзнание при чисто клоничния тип. Други видове припадъци, които не включват гърчове, са отсъстващи, тонични пристъпи и атонични припадъци.

Резюме:

1. Когато човек има припадък, не винаги е вярно, че ще изпитва гърчове. Същото е вярно, когато човек изпитва гърчове, при които не винаги е така, че той има припадъци. 2. Припадъците включват анормална или бърза невронна активност на мозъка, докато гърчовете се характеризират с необичайни или неволеви мускулни контракции или резки мускулни движения. 3. Конвулсията често е първата диагноза, поставена на пациента до момента на установяване на припадъчно разстройство.

4 коментара

  1. Продължавай с публикациите. Ако имате нужда от мен, често обичам този уеб ресурс, когато не се забавлявам в южна Шотландия.

  2. стана свидетел на падане на 12-13 годишна жена от удар на велосипед с глава-тя не реагираше на младежта с започналия си припадък, който завърши приблизително 2 минути-мускулен контрол и равновесие неконтролируемо-не можех да издържам на тегло-повдигнах я до бордюра от средата на улицата- майка и татко дойдоха от вкъщи и я носеха при същите опасности от нелекуване?

  3. Тази публикация е много полезна за мен. Благодаря

Вижте повече за: