Разлика между физиологичен разтвор и силиконови импланти

Физиологичен разтвор срещу силиконови импланти

Има разлики между физиологичните разтвори и силиконовите импланти и познаването на тези различия ще помогне на пациентите да изберат най -добрия имплант, който да използват. Получаването на гръден имплант е много важно решение, което не трябва да се взема леко и всички притеснения или въпроси трябва да бъдат обсъдени с хирург и изяснени преди да се вземе окончателно решение.

Солените импланти са по -твърди от силиконовите и не се чувстват като естествена гръдна тъкан. Повечето от пациентите, които са опитвали физиологични импланти, се оплакват, че усещат външните ръбове или пълнителните клапани. Силиконовите импланти, от друга страна, се считат за по -меки, като пациентите е малко вероятно да усетят външните ръбове и обикновено се считат за най -близките до естествените гърди.

Силиконовите импланти се препоръчват за по -слаби жени, тъй като има по -малка вероятност гърдите да се набръчкат поради факта , че имат по -малко тъкан, която да покрива импланта. Солените импланти, от друга страна, са по -подходящи за жени с повече гръдна тъкан, тъй като при тях това е по -малко забележимо.

Двата вида импланти също се различават по начина, по който са поставени вътре в гърдите. Солените импланти първо са празни торбички, но след като се поставят в гърдата, хирургът ще ги напълни с физиологичен разтвор (солена вода). Силиконовите импланти вече са напълнени, преди да се поставят в гърдите на пациента.

Физиологичните импланти са по -прости по отношение на процедурата, използвана за поставянето им в гърдите на жената, което означава, че в резултат на това има по -малко белези. Това е предпочитано от повечето жени. Физиологичните импланти се навиват като пура и се поставят вътре в гърдите и тази процедура изисква само малък разрез. След поставянето на импланта, хирургът ще го запълни и по този начин хирурзите имат контрол върху регулирането на обема на импланта, за разлика от силиконовите импланти, които вече са предварително напълнени. Тъй като силиконовите импланти са предварително напълнени, те ще се нуждаят от по-голям разрез и за хирурзите са по-трудни за настройка.

Забележимо е, ако имплантът с физиологичен разтвор изтича, пациентите ще усетят някои промени и след няколко минути гърдата ще се издуе. При силиконовите импланти обаче пациентите изобщо няма да почувстват промени и няма да забележат толкова лесно, ако силиконовите импланти изтичат.

Казват, че физиологичните импланти са по -безопасни от силиконовите, тъй като физиологичните импланти се състоят от солена вода, която няма да причини никаква вреда, ако тече. Тъй като 70% от тялото ни се състои от вода, това изтичане ще бъде безвредно за човешкото тяло. Казват, че силиконовите импланти са предразположени към заболявания, причинени от миграция на силикон. Това се случва, когато силиконът изтече и се премести в другата част на тялото и причинява щети на тялото ни. Има някои твърдения, че по -новите силиконови импланти се правят сплотени, което намалява риска от миграция на силикон. Тази иновация прави силиконовите импланти по -безопасни.

Резюме:

1. Салановите импланти са по -твърди, докато силиконовите импланти са по -меки и се чувстват по -скоро като естествена гръдна тъкан. 2. Солените импланти са за жени с повече гръдна тъкан, докато силиконовите импланти са препоръчителни за по -тънки жени с по -малко гръдна тъкан. 3. Солените импланти оставят по -малко белези в сравнение със силиконовите импланти, тъй като процедурата включва по -малко стъпки. Процедурата за физиологични импланти е по -малко инвазивна и е необходим само малък разрез за поставяне на имплантите. Силиконовите импланти изискват по -голямо изрязване, тъй като торбата трябва да се постави вътре. Колкото по -голяма е чантата, толкова по -голям е разрезът. 4. Салановите импланти се поставят в гърдите без пълнене и хирургът прехвърля течността, докато торбата е вътре. 5. Силиконовите импланти се напълват предварително, преди да се поставят в гърдите на пациента. 6. Ако солен имплант изтече, той се издухва много бързо. Ако това се случи, пациентът лесно ще го усети. Що се отнася до силиконовите импланти, течът не може да бъде лесно открит. 7. Казват, че физиологичните импланти са по -безопасни от силиконовите, тъй като физиологичните импланти са пълни със солена вода. Силиконовите импланти съдържат силикон, който може да увреди човешкото тяло, ако изтича.

Вижте повече за: