Разлика между Ripped и Buff

Ripped vs Buff

Човешкото тяло е сложен механизъм, който има различни функции и характеристики. Състои се от няколко различни системи, които работят заедно или самостоятелно. Въпреки че има някои части на тялото, които не са необходими, повечето са много важни за правилното функциониране на тялото. Скелетната структура на индивида е една от най -важните части на тялото. Това е системата, която поддържа и защитава органи като белия дроб, сърцето и мозъка. Той също така поддържа мускулите и ги поддържа на място. Скелетната структура и мускулите, заедно с мазнините, които се образуват в тялото, определят неговата форма. С нарастването на индивида формата на тялото му също се променя, за да съответства на физическите му качества. Формата на тялото може да повлияе значително на походката и стойката, което има важна роля в цялостния му вид.

С промяната на тялото на индивида се променя и мускулният му тонус. Това може да се дължи на няколко фактора , като гените му, които играят голяма роля в развитието и формирането не само на интелекта му, но и на физическия му вид. Хормоналните промени и телесните мазнини също оказват голямо влияние върху това как тялото му е оформено и тонизирано. Също така упражненията и правилната диета, които укрепват костите, както и оформят тялото до желана форма, като например разкъсване или полиране.

Човек с баф форма на тялото е този, който има добре изградено, силно и мускулесто тяло. Типичните хора с телосложение са спортисти и модели бельо. Подходящи са и подредени. И докато някои може да имат голямо телосложение, някои имат малки тела, но със забележими мускули. Те консумират повече протеини и мазнини и ядат по -малко количество въглехидрати. Човек, който има разкъсана форма на тялото, от друга страна, е този, който има по -дефиниран мускулен тонус. Те имат по -ниски количества телесни мазнини, а мускулите им са по -изразени. Бодибилдърите имат разкъсани мускулни тонове и мускулите им са добре дефинирани.

За да се разкъса и да придобие твърди, дефинирани мускули, човек се нуждае от екстремни тренировки с тежести и диета. Необходимо е да губите мазнини, като консумирате по -малко калории, повече протеини, за да предотвратите загуба на мускули, и въглехидрати за допълнителна енергия. Също така е по -добре да разделяте всеки ден от седмицата за тренировка на различните части на тялото. Резюме:

1. Буф тялото е това, което е добре изградено, силно и мускулесто, но не непременно голямо, докато разкъсаното тяло е това, което е по -дефинирано и има по -изразени мускули. 2. Спортистите са примери за хора, които са любители, докато културистите са примери за хора, които са разкъсани. 3. Получаването на разкъсано тяло изисква тренировки с изключително тегло и диета, докато получаването на баф тяло се нуждае от по -малко строги тренировки и диети. 4. Хората с разкъсани мускулни тонове имат ниска или несъществуваща телесна мазнина, докато хората с подобрено тяло могат да имат определено количество телесна мазнина в тялото си.

Вижте повече за: