Разлика между ретинол гел и крем ретинол

Грижата за кожата се превърна в необходимост не само за жените, но и за мъжете. Това е видяло развитието на широка гама продукти за грижа за кожата, включително козметика, пълнители, ексфолиатори, пилинги, лазерно нанасяне на повърхности и терапия с ретинол . Те поддържат целостта на кожата, облекчават кожните състояния и подобряват външния вид. За хората, които се занимават с акне, ретиноловата терапия е едно от най -ефективните лечения, предлагани под формата на гел, течност и крем. Въпреки че ретиноловият гел и ретиноловият крем са получени от един и същ продукт, те са различни по различни начини.

Какво представлява ретинол гел ?

Това е метаболит на витамин А под формата на гел, който помага на кожата да се обновява, като същевременно предотвратява образуването и разпространението на пъпки, бели точки и черни точки, като отлепва мъртвата кожа, намалява оцветяването на кожата и изглажда грубата кожа. Ретинолът, активната съставка, улеснява отделянето на стара кожа, като по този начин насърчава растежа на нова кожа, като същевременно блокира процеса на втвърдяване на кожата. Гелът може да се използва сутрин и вечер или според рецептата.

Какво представлява ретинол крем ?

Това е метаболит на витамин А под формата на крем, използван за намаляване и премахване на появата на черни точки, пъпки, бръчки, старчески петна. Повечето хора обаче изпитват изсушаване и пилинг през първите 6-12 седмици на употреба и преустановяват употребата. Трябва да се отбележи обаче, че това е само страничен ефект, който в крайна сметка отшумява. За най -добри резултати обаче трябва да се спазва последователност. Продуктът се използва най -добре с програма за избягване на слънчева светлина, това лечение се счита за ефективно.

Прилики между гел ретинол и крем ретинол

  • И двете са получени от ретинол
  • И двете са само за външна употреба
  • И двете могат да имат странични ефекти, обикновено наричани ретиноиден пристъп
  • И двете се предлагат за лечение на акне по рецепта

Разлики между ретинол гел и крем ретинол

Определение

Ретиноловият гел е метаболит на витамин А под формата на гел, който помага на кожата да се обнови, като същевременно предотвратява образуването и разпространението на пъпки, бели точки и черни точки, като отлепва мъртвата кожа, намалява оцветяването на кожата и изглажда грубата кожа. От друга страна, ретиноловият крем е метаболит на витамин А под формата на крем, използван за намаляване и премахване на появата на черни точки, пъпки, бръчки, старчески петна.

Формуляр

Ретиноловият гел е под формата на гел, докато ретиноловият крем е под формата на крем.

Съдържание на алкохол

Ретиноловият гел съдържа повече алкохол, докато ретиноловият крем съдържа по -малко алкохол.

Изсушаващ ефект

Докато ретиноловият гел изсушава кожата повече, затова се препоръчва овлажняващ крем преди употреба, кремът с ретинол по -малко изсушава кожата.

Най -доброто време за използване

Ретиноловият гел е по -ефективен през лятото, докато ретиноловият крем е по -ефективен през зимата.

Силни страни

Ретиноловият гел се предлага в две концентрации, 0,01% и 0,025% тегловни. От друга страна, кремът с ретинол се предлага в три концентрации, 0,025%, 0,05% и 0,5% тегловни.

Ретинолов гел срещу ретинолов крем: Сравнителна таблица

Обобщение на ретинолов гел срещу ретинолов крем

Ретиноловият гел е метаболит на витамин А под формата на гел, който помага на кожата да се обнови, като същевременно предотвратява образуването и разпространението на пъпки, бели точки и черни точки, като отлепва мъртвата кожа, намалява оцветяването на кожата и изглажда грубата кожа. От друга страна, ретиноловият крем е метаболит на витамин А под формата на крем, използван за намаляване и премахване на появата на черни точки, пъпки, бръчки, старчески петна. Въпреки че тези два са ефективни срещу лечението на акне, трябва да се спазва последователността за най -добри резултати.

Вижте повече за: ,