Разлика между симптомите на ПМС и бременността

ПМС срещу симптоми на бременност

Когато жената достигне детеродна възраст, в тялото й се случват много промени. Пубертетът е, когато се случва едно от най -значимите промени в живота. Това е времето, когато една жена изпитва първия си менструален поток и всички неудобства, които идват с него.

Всички жени страдат от дискомфорт и симптоми на предменструален синдром, най -често известен като ПМС. Това е комбинация от физически, психологически и емоционални симптоми, които се появяват десет дни преди началото на менструалния цикъл на жената и обикновено изчезват малко преди или след началото на менструалния поток.

Повечето жени просто ще изпитват лек дискомфорт, докато други могат да страдат от болката и други симптоми, свързани с нея. Някои дори могат да си помислят, че изпитват симптоми на бременност поради приликите между двете.

Това се дължи на промените в хормоналния баланс при жената по време на менструацията и по време на бременността. През това време жените стават тревожни, уморени, гадещи и ще станат силно емоционални. Физическите промени също ще настъпят и гърдите й ще станат подути и нежни.

Тези симптоми ще изчезнат след менструацията и ако продължи след това, тогава е сигурно, че е бременна. Понякога, когато една жена забременее, ще изпита леко кървене и може да си помисли, че има менструация, но всъщност това е имплантационно кървене. Това е, когато ембрионът се прикрепя към стената на матката няколко дни след зачеването.

Друг признак на бременност е потъмняването на ареолите и сутрешното гадене. Докато при ПМС жената също ще се чувства гадеща и понякога дори ще има глад за храна, тези чувства са по -леки, отколкото когато е бременна. Болките и спазмите също са много чести симптоми на ПМС и бременност.

ПМС може да бъде облекчено чрез поддържане на форма и правилно хранене. Хормоналната намеса чрез използване на селективни инхибитори на обратното захващане на серотонин също може да помогне за премахване на симптомите на ПМС. Преди да използвате това лекарство, най -добре е да се уверите, че симптомите, които жената чувства, не са симптоми на бременност.

Докато симптомите на ПМС обикновено изчезват след спиране на менструалния поток, някои симптоми на бременност могат да продължат до раждането на бебето. Тъй като симптомите на ПМС и бременността са сходни, най -добре е да се придържате към естествените и здравословни начини за облекчаването им, за да сте сигурни, че ако някога жената наистина е бременна, бебето няма да пострада.

Резюме: 1. Бременната жена може да получи кървене, но за разлика от ПМС, това е само лек поток и ще спре след ден -два. 2. Подутите гърди, болките и спазмите при ПМС ще изчезнат след менструалния цикъл на жената, но ще продължат да се усещат от бременна жена. 3. Умората и гаденето при бременни жени ще се наблюдават дори до раждането на бебето, но веднага ще изчезнат след менструалния цикъл на жената. 4. ПМС може да се лекува с хормонална намеса, докато симптомите на бременността е по -добре да се оставят да вървят.

Вижте повече за: