Разлика между ПМС и ранна бременност

ПМС срещу ранна бременност

ПМС и бременността (ранната част) имат много прилики . Именно в тези прилики много жени се объркват дали просто преживяват ПМС или вече са бъдеща майка.

ПМС, напълно известен като предменструален синдром, е около седмица (в други случаи, само няколко дни) преди реалната менструация на жената. Наред с това жената ще изпита много симптоми, повечето от които са оплаквания. Твърди се, че тези неприятни симптоми се дължат на колебанията в нивата на хормоните.

Серотонинът е един от виновниците за ПМС. Намаляването на този хормон (например това, което се случва по време на ПМС) ще предизвика чести промени в настроението и появата на агресивно поведение. Жената също става по -раздразнителна и лесно се ядосва. Заради такава нестабилна емоционално състояние или настроение, жената с ПМС често е трудно време концентриране, която е свързана с други прояви като внезапно повишаване на апетита и проблеми със съня. Други хормонални промени водят до нежност (болезненост) на гърдите, чести мигрени, болки в гърба и възможно бързо наддаване на тегло. Въпреки че подобни симптоми не са верни за всички жени, като цяло гореспоменатите прояви присъстват в повечето случаи.

Бременността, от друга страна, има този най -очевиден и подозрителен признак за пропускане на една или повече менструации последователно. Но не трябва да обмисляте бременността веднага след като забележите това, защото може да има някакво друго научно обяснение за прекратяването.

В повечето случаи на ранна бременност терминът „сутрешно гадене“ вече е увековечен. Всички майки знаят какво е това. Сутрешното гадене е нещо повече от чувство на гадене или изпитване на чести епизоди на повръщане, защото, както при ПМС, гърдите и зърната ви също се разболяват. Но що се отнася до чувствителността на гърдите, болката в ранна бременност е по -интензивна и дори пулсираща. Жената, изпитваща тези симптоми, наистина ще се затрудни да се чувства комфортно. Между другото, гадене е по-малко често се вижда в ПМС.

Освен това започва обичайната промяна на настроението. Ранната бременна жена ще жадува за определени видове храна, докато изпитва отвращение към други храни и миризми. Повишено уриниране също може да се очаква по време на ранна бременност. Друг типичен признак за ранна бременност е умората. В този случай този знак е по -неконтролируем и ще изисква повече почивка от умората, присъстваща при жени само с ПМС.

Поради нередовността в менструалния цикъл при някои жени, разпознаването на простия ПМС от ранна бременност става още по -трудно. Независимо от това, ако сте жена с редовни менструални интервали и изведнъж сте пропуснали един, докато имате симптомите на чувствителност на гърдите, умора и гадене, тогава най -вероятно сте бременна.

Резюме:

1. Гаденето се наблюдава по -малко при ПМС, отколкото в ранна бременност. 2. Нежността на гърдите е много по -неудобна по време на ранна бременност, отколкото при ПМС. 3. Умората е по -дълбока в ранна бременност, отколкото при ПМС.

1 коментар

  1. Е, менструацията ми закъснява само с 2 дни, но. Имах храносмилане през последните 2 седмици. На всичкото отгоре непрекъснато ми се гади цял ден, опитах някаква болест, когато мирише на определена храна. Както и нежните гърди. Дотам дори не мога да легна върху тях. Имам и по -често уриниране и винаги имам главоболие. Моят млад мъж е на 10, а най -възрастният на 12. Помогнете !!!!!

Вижте повече за: