Разлика между оксикодон и хидрокодон

Оксикодон срещу хидрокодон

На пациенти, изпитващи болка, лекарите в идеалния случай биха препоръчали обикновена доза аналгетик като ацетаминофен. Но за случаи, които водят до най -лошите видове болка, лекарите нямат друг избор, освен да прибягват до „най -силните болкоуспокояващи наркотици“. В тази връзка, две наркотици именно оксикодон и Hydrocodone са били често предписват, ако не, се използва като заместител на наркотици за по-популярните наркотични аналгетици като морфин.

Хидрокодон всъщност е родово наименование за много специфични марки лекарства като Norco, Vicodin (смес от хидрокодон и ацетаминофен), Lortab и десетки други наркотици. Като наркотичен аналгетик, той е класифициран като контролирано вещество, принадлежащо към Списък III в таблицата с лекарствата, поради естеството му на формиране на навик.

Но силата на хидрокодона дори надвишава оксикодон. Лекарствата по последното са всички лекарства от Списък II (много по -силни). Примерни лекарства, които са оксикодон, са Tylox, Roxilox и Percocet. Той е по -регулиран от Hydrocodone, тъй като не може да бъде повикан в аптека - имате нужда от официална рецепта, изготвена от надлежно регистриран лекар. Хидрокодонът също има по -малък потенциал за злоупотреба от оксикодон.

Освен това и двете лекарства имат различни лекарствени препарати, които също разказват за съответната им лекарствена сила. Освен това, двете често показват еднакъв набор от странични ефекти, предупреждения за лекарства, предпазни мерки при прилагане и лекарствени взаимодействия. В общите си форми те са по -евтини и обикновено се приемат на уста. Но имайте предвид, че приемът на такива лекарства може да бъде фатален, когато се прилага в големи дози (предозиране).

С типична рецепта за оксикодон, трябва да си осигурите друга подобна рецепта, за да имате пълнител за лекарства. С Hydrocodone можете лесно да поискате зареждане от аптеката (до 6 зареждания в рамките на 5 месеца) дори без нова рецепта за такава. Вашият лекар може също просто да изпрати факс или да се обади в аптеката относно рецептата за хидрокодон.

За разлика от хидрокодона, оксикодонът може да бъде наличен сам по себе си (без да включва други компоненти като ацетаминофен). Първият се продава само в търговската мрежа в комбинация с други лекарствени компоненти, чиято цел е повече или по -малко за облекчаване на болката.

1. Оксикодон е по -силен наркотичен аналгетик от хидрокодон.

2. Оксикодон е списък II, докато хидрокодон е списък III.

3. Оксикодонът има по -голям потенциал за злоупотреба от хидрокодона.

4. Оксикодонът е по -регулирано лекарство от Хидрокодон.

5. Оксикодонът е наличен сам по себе си за разлика от хидрокодона, който винаги се приготвя в комбинация с други лекарствени компоненти.

6. Оксикодон не може да бъде повикан в аптеката за разлика от Хидрокодон.

Вижте повече за: ,