Разлика между нощен и дневен крем

Нощен срещу дневен крем

Хората използват кремове за сияйна кожа, а също и за поддържане на здрава кожа. Хората използват различни видове кремове като нощни и дневни, които се различават по своите ефекти.

Една от основните разлики между дневния и нощния крем е, че дневните кремове имат съставки, които предпазват кожата от ултравиолетови лъчи, докато нощните кремове нямат такива съставки.

Докато дневният крем дава правилното количество хранителни вещества, необходими за деня, нощният крем зарежда и възстановява всяко хранене, което е било загубено през деня. За разлика от дневния крем, нощните кремове съдържат повече витамини, тъй като тялото абсорбира повече от тях през нощта.

Дневните кремове съдържат по -малко масло от нощните. Освен това дневните кремове са много по -леки от нощните. Нощните кремове са силно концентрирани, по -дебели и по -силни от дневните. Ако нощните кремове се използват през деня, те ще придадат мазен вид.

Известно е, че нощните кремове възстановяват и овлажняват кожата. Нощните кремове съдържат съставки като витамин С, ретинол и алфа хидрокси киселини, които помагат за укрепване на защитния щит на кожата.

Дневните кремове осигуряват защита на кожата от вредните фактори. Дневните кремове също помагат за хидратиране на кожата, тъй като има възможност да се дехидратира на слънце. Дневните кремове също имат лека консистенция, която помага на порите да дишат правилно.

Дневните кремове са предназначени да предпазват кожата от вредни неща. Дневните кремове също помагат на кожата да се бори със замърсяването. Антиоксидантните съставки помагат за предпазване на кожата от влошаване поради въздействието на няколко фактора.

Резюме

1. Дневните кремове имат съставки, които предпазват кожата от ултравиолетови лъчи, докато нощните кремове нямат такива съставки.

2. Дневният крем дава правилното количество храна, необходимо за деня. Нощният крем зарежда и възстановява всяко хранене, което е било загубено през деня.

3. Дневните кремове съдържат по -малко масло от нощните.

4. За разлика от дневния крем, нощните кремове съдържат повече витамини, тъй като тялото абсорбира повече от тях през нощта.

5. Нощните кремове са силно концентрирани, по -дебели и по -силни от дневните. Дневните кремове са много по -леки от нощните.

6. Дневните кремове помагат за хидратиране на кожата, тъй като има възможност да се дехидратира повече на слънце.

7. За разлика от нощните кремове, дневните са с лека консистенция, което помага на порите да дишат правилно.

1 коментар

  1. Какво е снимката на Мери Касат в тази статия?

Вижте повече за: ,