Разлика между миастения гравис и множествена склероза

Миастения Гравис срещу множествена склероза

Нервната система, ако е засегнатата, може да бъде едно от най -опустошителните заболявания, които човек може да има. Всичко е засегнато. От движенията на тялото, като ходене, походка, до движенията на мускулите, като хващане и писане. Буквално всичко е засегнато, което води до ниско самочувствие на човек, засегнат от болестта.

Два не толкова често срещани проблема с нервната система са миастения гравис и множествена склероза. И двете влияят на мозъка и гръбначната система и накратко на нервната система. И двете са инвалидизиращи заболявания.

Миастения гравис или MG е ​​разстройство на тимуса. Той произвежда антитела, които атакуват ацетилихолиновите рецептори за мускулна контракция. Когато тези рецептори са атакувани, рецепторите намаляват, поради което няма да настъпи мускулна контракция , а по -скоро мускулна релаксация. По този начин признаците и симптомите на пациент с MG са следните: птоза или увисване на клепачите (пациентът винаги изглежда сънлив), диплопия или двойно виждане, афект на покер или празно място, винаги с отворена уста и дисфагия или затруднено преглъщане. Тестовете за тензилон потвърждават, че пациентът има инжектиран MG Tensilon или ендрофониев хлорид след това се инжектира в пациента чрез интравенозен път. Когато това лекарство се инжектира, ще забележите, че пациентът ще прилича на щастливо, не сънливо и без покер лице за 60-90 секунди. След това той ще се върне към сънливото си покер лице след 4-5 минути, когато лекарството изчезне. Когато това се случи, лекарят потвърждава MG при пациента.

Множествената склероза или МС, от друга страна, също е неврологично разстройство. Причината все още е неизвестна, но теорията е, че това е автоимунно заболяване. Среща се предимно при жени на възраст 20-40 години. Това е непредсказуемо заболяване, което причинява ремисия и обостряне. Това е непредсказуемо заболяване и пациентите се съветват да избягват стреса, който ще влоши състоянието. Най -често идентифициращата група признаци е това, което наричате Триада на Шарко, кръстена на лекаря, който за първи път описва болестта. Триадата на Шарко е група от три знака, включително; сканираща реч, умишлено треперене и нистагъм или изтръпване на бузата. Има и усещане за изтръпване, което означава, че те няма да могат да различат горещото от студеното. Има и спастична парализа и умора. Подобни симптоми с MG включват диплопия и затруднено преглъщане. Има и зрителни смущения.

И двете болести нямат лечение, но и двете имат поддържащи лекарства. Това не е смъртоносно заболяване, но трябва да се докладва изключително внимание, като например затруднено дишане, тъй като пациентите са изложени на риск от парализа на диафрагмата.

Резюме:

1. Причината за миастения гравис е през тимуса, докато има неизвестна причина за множествена склероза. 2. Различни прояви са различни и при двете заболявания, като Триадата на Шарко за множествена склероза, докато в MG, това е изражението на лицето, като покер лице, клепачи, увиснали, и устата виси.

3 коментара

  1. първо бих искал да ви благодаря за информацията, която ми дадохте, баща ми има GM и никой не е в състояние да го излекува ... и най -малката сестра на майка ми има MS и двамата страдат от тези заболявания, надявам се някой ден някой да намери лек за тези неща

  2. Този боклук звучи така, сякаш е написан от третокласник.

  3. Благодаря ви за информацията защо някой изпитва нужда да каже, че боклукът му е едновременно невеж и обиден за нас, които или са продължили добрата работа по информиране на неграмотни хора.

Вижте повече за: