Разлика между мускулната сила и мускулната издръжливост

Мускулна сила срещу мускулна издръжливост

Изграждането на мускули е по -лесно да се каже, отколкото да се направи. Трябва да положите тези допълнителни усилия, ако искате да изглеждате по -стегнати, да спечелите повече мускулна сила и да развиете мускулна издръжливост. Правилно изпълнен план за тренировка е необходим, ако искате да постигнете целите си за фитнес.

Мускулната сила е способността на мускулите ви да упражняват сила срещу опора. Следователно тя се изразява в количеството тегло, което можете да носите. Например, културист, който натиска пейка с помощта на щанга с тегло 250 кг. показва отлична мускулна сила. Напротив, мускулната издръжливост е способността на мускулите ви да изпълняват мускулни задачи за продължителен период от време. Така че въпросът за мускулната издръжливост е „Колко дълго можете да правите това или онова?“

Прилагането на мускулна сила или издръжливост се основава на вашите индивидуални цели. Мускулната сила трябва да бъде фокус на културисти, които искат да изградят по -големи и силни мускули. Това е приложимо и за пауърлифтъри, ръгбисти и футболисти за по -добро представяне в съответните им области. Други области като баскетбол, тенис и дори бойни изкуства се нуждаят както от тренировки за сила, така и за издръжливост. Издръжливостта е основната грижа за триатлонистите, гребците и бегачите като цяло. Изграждането на мускулна сила или повече мускули за този вид дейности не се препоръчва, тъй като това може да попречи на развитието на пъргавината.

По отношение на мускулния състав или тип, има два вида мускули. Първият тип се нарича тип 1, който е мускул с бавно свиване, а вторият се нарича тип 2 или бързо свиване. Мускулната сила е свързана с бързо свиващи се влакна, докато бавно съкращаващите се влакна са свързани с мускулната издръжливост. Първият използва по -големи тежести при по -малки повторения, докато вторият използва по -леки тежести при повече повторения.

Така че способността на човек да тича продължително време на бягащата пътека използва главно мускулите си с бавно потрепване. Способността на друг човек да се занимава с кратки, анаеробни и високоинтензивни дейности като вдигане на тежести е предимно използване на бързо свиващи се мускулни влакна. И в двата случая идеално се използват тежести.

Резюме:

1. Мускулната сила е способността на човек да носи големи тежести или да притежава сила, за разлика от съпротивлението. 2. Мускулната издръжливост е способността на човек да изпълнява мускулни задачи за продължителни периоди от време. 3. Мускулната сила е свързана с бързо свиващи се мускулни влакна, докато издръжливостта е свързана с бавно свиващи се мускулни влакна. 4. Мускулната сила трябва да бъде в центъра на силовите спортове като ръгби, докато издръжливостта е приоритет на дълготрайните спортове като бягането.

1 коментар

  1. Здравейте,

    Аз съм студент с опит във фитнеса и исках да ви благодаря за много убедителната и изчерпателна статия.

    Ще те цитирам като заслужен.

    С Най-Добри Пожелания,

    Kurt @ AVC.EDU

Вижте повече за: