Разлика между ухапвания от комари и дървеници

Ухапвания от комари срещу дървеници

Комарите и дървениците са често срещани насекоми, които не само са досадни, но и могат да ухапят и да причинят инфекции и заболявания.

Комарите процъфтяват в стояща вода като локва, блато или всеки застоял съд за вода. Мъжките комари се хранят с нектар и растителни сокове, но женските комари се нуждаят от хранителните вещества, които получават от кръвта, преди да могат да произвеждат яйца, въпреки че се хранят с нектар като мъжките комари.

Дървениците обикновено се срещат в легла или в други зони, където хората спят. Те не са строго нощни, но са много активни през нощта, когато се хранят с домакините си. Те се хранят изключително с всички топлокръвни животни, включително хора.

И двете насекоми представляват рискове за здравето и начините са изпитани и доказани като неефективни за пълното им изкореняване. Дървениците бяха успешно изкоренени в развитите страни през 40 -те години на миналия век, но поради пътуванията в чужбина и използването на мебели втора употреба, те се върнаха след няколко години.

Въпреки че извеждането на комарите от екосистемата няма да има отрицателни ефекти върху нея, усилията за тяхното изкореняване са неуспешни. Те продължават да се хранят с хора и заразяват хората с болести.

Те локализират жертвите си чрез въглеродния диоксид и органичните вещества, които могат да открият дори от разстояние. Те инжектират слюнка в своите гостоприемници, за да коагулират кръвта първо, преди да я изсмучат в системите си.

Обикновено те почиват на хладно място през деня и чакат здрач да се хранят до зори. Ухапванията им ще се появят в области, които не са покрити с дрехи, и веднага ще се сърбят и набъбват. Сърбежът и подуването ще изчезнат след няколко дни.

Ухапванията от дървеници, от друга страна, могат да бъдат открити по стомаха или гърба, защото те обикновено хапят, когато лежите. Ухапванията ще отнемат време да се покажат, докато не почувствате сърбежа и не забележите подуването, което се влошава всеки ден.

Ухапванията от дървеници са често големи и може да приличат на пролуки или кошери, но някои са малки като ухапвания от комари. Някои може да имат червени точки в центъра и да се чувстват много сърбящи. Подуването също е по -лошо при ухапвания от дървеници, отколкото при ухапвания от комари.

Ухапванията от дървеници обикновено не изискват лечение, но могат да доведат до вторични инфекции, които ще се нуждаят от антисептичен лосион или антибиотичен крем или мехлем с кортикостероиди. Ако има честота на алергични реакции, могат да се приемат перорални антихистамини.

Ухапванията от комари често се лекуват с каламинов лосион и оцет. В тежки случаи може да са необходими антихистамини и кортикостероиди.

Резюме

1. Ухапванията от комари са малки, докато ухапванията от дървеници са по -големи. 2. Ухапванията от комари сърбят и набъбват незабавно, докато дървеницито ухапва сърбеж и подуване след няколко часа. 3. Ухапвания от комари обикновено се откриват върху открита кожа, върху части, които не са покрити с дрехи, докато ухапвания от дървеници се намират по стомаха или гърба. 4. И двете са активни през нощта, но докато всички дървеници са кървави, само женските комари се хранят с кръв. 5. Ухапванията от дървеници сърбят и набъбват повече от ухапванията от комари, но и двете са рискове за здравето.

2 коментара

  1. Значителна зараза в къщата на човека води до паника, че тези бъгове може да предават определени рискови заболявания.

  2. Отпадъците от дървеници обикновено са симптом, че евентуално могат да съществуват дървеници, но преди всичко да видите паразити сами по себе си ще ви каже голяма инвазия.

    Може да е необходима опитна услуга, която да ви помогне да откриете и след това да изчистите дървеници от жилището.

Вижте повече за: