Разлика между Metamucil и Miralax

Metamucil е слабително, образуващо насипно състояние, съдържащо влакна от псилиум. Miralax е осмотично слабително средство, съдържащо полиетилен гликол 3350.

Какво е Metamucil?

Определение:

Метамуцилът е вид слабително средство, което съдържа влакна от псилиум, което действа чрез увеличаване на по -голямата част от съдържанието на червата.

Съставки и как го приемате:

Основната съставка на Metamucil е люспа от Psyllium, която се извлича от растението Plantago ovata . Metamucil може да се приема като капсула или като прах, който се добавя към вода.

Как работи:

Psyllium в Metamucil увеличава обема на съдържанието в дебелото черво, което прави по -вероятно лицето да има изхождане. Проучванията показват промяна от 372 ml на 578 ml при хора, приемали Metamucil. Същото проучване също показва увеличение на количеството вода в дебелото черво след хранене, когато човек е приемал Metamucil в сравнение с контролата. Повишеното съдържание на вода, както и увеличеното насипно състояние правят табуретката по -мека и по този начин по -лесно преминава запек.

Използва:

Metamucil съдържа форма на фибри, използвани за лечение на хора, които страдат от случаен запек. Това слабително обикновено води до изхождане между 12 часа. до около 72 часа.

Предимства:

Проучванията показват, че не само е полезно за лечение на запек, но има и известна полза за хората, които също имат висок холестерол, тъй като Psyllium в Metamucil понижава холестерола, вероятно чрез въздействие върху реабсорбцията на жлъчна сол. Изследванията също така показват обещаващи резултати, когато става въпрос за контрол на кръвната захар, като Psyllium помага на хора с диабет тип 2.

Недостатъци:

Поради начина, по който влакното работи в червата, може да бъде рисковано за човек с анамнеза за чревна обструкция да използва този вид слабително. Също така трябва да се приема с достатъчно вода, за да не се предизвика задушаване, тъй като Psyllium се набъбва при контакт с течност. Това означава, че може да възникне задавяне, ако се заседне в гърлото. Метамуцилът често не е добър избор, когато човек има бавен транзит на дебелото черво и може да причини загуба на апетит и забавяне на изпразването на стомаха.

Какво е Miralax?

Определение:

Miralax е осмотично слабително средство, което съдържа вещество, наречено полиетилен гликол 3350, съкратено като PEG.

Съставки и как го приемате:

Основната съставка на Miralax е химичното вещество полиетилен гликол 3350. Това е синтетично вещество, което се произвежда в лаборатория. Miralax се среща под формата на прах, който добавяте към напитка.

Как работи:

Той помага на дебелото черво да задържа вода, което прави изпражненията по -меки и по -лесни за преминаване. Начинът, по който работи, може да бъде объркан с Metamucil, но разликата е, че Miralax не набъбва и не увеличава насипно състояние; той просто се отразява на съдържанието на вода, което води до по -често движение на червата. Действителният механизъм се основава на осмоза, като PEG привлича вода в дебелото черво, което води до омекване на изпражненията.

Използва:

Miralax е полезен при лечение на временен краткосрочен запек и е доказано, че увеличава честотата на изхождане; Изследванията показват, че хората имат 4.5 движения на червата седмично срещу 2.7 в контролната група. Използва се и като подготовка на червата за хора, които се нуждаят от колоноскопия.

Предимства:

Той може да бъде много ефективен при почистване на червата за някой, който се нуждае от колоноскопия. Той е ефективен при облекчаване на запек.

Недостатъци:

Човек може да страда от тежка диария в някои случаи, когато приема Miralax, и тя може да създаде навик, което означава, че не може да се приема твърде често. Тежката диария поради употребата на слабително може да бъде опасна, тъй като може да причини дехидратация и загуба на електролити от тялото.

Разлика между Metamucil и Miralax?

Определение

Metamucil е слабително, образуващо насипно състояние. Miralax е осмотично слабително.

Активни съставки

Активната съставка на Metamucil е люспа от Psyllium, която е вид влакна. Активната съставка на Miralax е полиетилен гликол 3350, синтетично вещество.

Въздействие върху дебелото черво

Метамуцилът абсорбира вода и набъбва, което води до увеличаване на съдържанието на червата. Miralax помага за задържането на вода в дебелото черво, което улеснява изхождането, тъй като изпражненията са по -меки.

Предимства

Метамуцилът също помага за понижаване на холестерола и помага за контролиране на кръвната захар. Miralax работи добре за почистване на червата преди процедура за колоноскопия.

Недостатъци

Недостатък на Metamucil е, че той може да бъде опасен за хора с чревна обструкция и може да причини задушаване, ако не се приема с достатъчно вода. Недостатъкът на Miralax е, че може да създаде навик при хората, а също така може да причини твърде много диария, водеща до опасна дехидратация.

Таблица за сравнение между Metamucil и Miralax

Резюме на Metamucil Vs. Миралакс

  • И Metamucil, и Miralax са лекарства, които се използват за лечение на хора със запек.
  • И Metamucil, и Miralax са вещества, които помагат за лечение на запек.
  • Metamucil действа, като има влакна, които абсорбират вода и причиняват натрупване на съдържанието на дебелото черво.
  • Miralax влияе на водата в дебелото черво, правейки изпражненията по -меки и по -лесни за преминаване.

Вижте повече за: ,