Разлика между Metamucil и Colace

Много хора се борят със запек, при който индивид има по -малко от три движения на червата за една седмица. Запекът не само причинява дискомфорт, но може да бъде и симптом на други основни медицински състояния. За да се предотврати запек, човек трябва да яде храни с повече фибри, да пие много вода, да спортува и дори да изхожда всеки ден по едно и също време. Сега обаче е лесно да се управлява запек с лекарствени разтвори като Metamucil и Colace. Въпреки че и двете могат да се използват за облекчаване на запек, те имат различия, както е обяснено по -долу.

Какво е Metamucil?

Това е лекарство от естествени влакна, използвано за облекчаване на запек чрез увеличаване на обема и водата в изпражненията, което улеснява преминаването.

Това лекарство трябва да се приема през устата с пълна чаша вода според указанията на Вашия лекар. Предлага се и във вафли, които трябва да се дъвчат старателно преди поглъщане. Лекарите също могат да предписват прахообразни форми. Дозите трябва да се измерват според указанията и да се смесват с пълна чаша вода.

Дозировката се основава на медицинското състояние, възрастта и отговора на лечението. Тъй като Metamucil може да намали абсорбцията на други лекарства, трябва да се приема два часа преди други лекарства или според препоръките на лекаря. Може да отнеме и 1-3 дни, преди лекарството да започне да действа.

Той е направен от естествени продукти и има други ползи за здравето, като например да накара човек да се почувства сит и да намали запека. Това обаче може да причини стомашни спазми и газове.

Той е достъпен, но е по -скъп от Colace.

Какво е Colace?

Това лекарство с рецепта или без рецепта се използва за облекчаване на запек.

Препоръчително е да приемате Colace през устата с пълна чаша вода преди лягане или според указанията на лекаря. Въпреки че дозата зависи от медицинското състояние, трябва да спрете приема на това лекарство, ако развиете диария.

За да сте сигурни, че получавате правилното измерване, ако използвате течната форма, измерете с мерителна лъжица или устройство или използвайте капкомер. Това лекарство обаче може да не стимулира бързото изхождане. Това може да отнеме до 5 дни и трябва да се използва като краткосрочно лечение.

Предлага се под формата на хапчета, течност или клизма. Той също е достъпен и по -евтин от Metamucil.

Прилики между Metamucil и Colace

  • И двете се предлагат на гишето
  • И двете могат да се използват за облекчаване на запек

Разлики между Metamucil и Colace

Определение

Metamucil се отнася до лекарство от естествени влакна, използвано за облекчаване на запек чрез увеличаване на обема и водата в изпражненията, което улеснява преминаването. От друга страна, Colace се отнася до лекарско предписание или лекарство без рецепта, използвано за преживяване на запек.

Наличност

Metamucil се предлага под формата на хапчета или прах. От друга страна, Colace се предлага под формата на хапчета, течност или клизма.

Ефикасност

Метамуцилът може да отнеме до 72 часа, за да помогне при запек. От друга страна, Colace може да отнеме до 5 дни, за да облекчи запека.

Съставки

Докато Metamucil е направен от естествено вещество, Colace не е направен от естествени продукти.

Разходи

Въпреки че и двете са достъпни, Metamucil е по -скъп от Colace.

Metamucil срещу Colace: Сравнителна таблица

Обобщение на Metamucil срещу Colace

Metamucil се отнася до лекарство от естествени влакна, използвано за облекчаване на запек чрез увеличаване на обема и водата в изпражненията, което улеснява преминаването. Той е направен от естествен продукт и може да отнеме до 72 часа, за да спре запека. От друга страна, Colace се отнася до рецепта или лекарства без рецепта, използвани за облекчаване на запек. Предлага се под формата на хапчета, течност или клизма и може да отнеме до 5 дни за облекчаване на запек. Трябва обаче да се внимава, тъй като двете имат рискови фактори като частично или пълно запушване на червата. Ако състоянието Ви се влоши, моля информирайте Вашия лекар.

Вижте повече за: ,