Разлика между менструални спазми и спазми при бременност

Менструални спазми срещу спазми при бременност

Не са необичайни спазми в някои периоди по време на фазите на бременността и има различни причини, поради които пациентът има това. Болката в стомаха или тежките спазми не са нормални. Ако имате някакви болки или спазми заедно с някое от следните проявления, трябва незабавно да потърсите помощ от здравни специалисти. Кървенето, особено яркочервено на цвят, е основният, опасен признак, който може да дойде заедно със спазми при бременност. Треска, втрисане, вагинални секрети и припадък или замаяност също могат да възникнат при спазми при бременност.

Менструалните спазми са болки, които се усещат в корема и тазовите зони, които се изпитват от жената в резултат на нейния менструален цикъл. Това състояние не е равно на дискомфорта, изпитван по време на ПМС или предменструалния синдром, въпреки че проявите на двете разстройства понякога могат да се проявят като непрекъснат процес. Различни жени страдат както от менструални спазми, така и от предменструален синдром. Менструалните спазми могат да варират от леки до доста сериозни случаи. Меките менструални спазми, които са леки, могат да бъдат едва забележими и на кратък интервал понякога се проявяват точно като усещане за необятност в корема. Сериозните менструални спазми могат да бъдат толкова много болезнени, че могат да попречат на ежедневните дейности на индивида в продължение на много дни.

Има няколко причини, поради които лицето може да има спазми по време на различни фази на бременността. Те могат да включват: имплантиране, разтягане на връзки, газове, фалшив раждане, запек и спазми. Имплантацията може да бъде причина за спазми при бременност, които са сходни с тяхната менструална болка през първите седмици и това обикновено се причинява от това действие. Удължените връзки обикновено са често срещани през втория триместър, тъй като връзките и мускулите, които държат развиващата се матка, ще се разтегнат. Фалшивото раждане е често срещано, когато бременните жени проявяват контракции на Бракстън Хикс през третия триместър. Газовата болка се случва и при бременни спазми.

Менструалните спазми могат да засегнат повече от 50 % от жените, а сред тези фактори до 15 % могат да изразят менструалните си спазми като доста сериозни. Дисменорея е медицинският термин за това състояние. Има две различни форми на дисменорея, първична и вторична. Първично състояние означава, че няма първоначален гинекологичен проблем, причиняващ болката. Тази форма на спазми може да започне в рамките на няколко месеца до една година след менархе или началото на менструацията. Това е времето, когато една жена започва да има менструация. Това състояние обикновено не започва, докато не започне овулацията, а действителното кървене започва преди началото на овулацията. Следователно, една тийнейджърка може да не проявява този симптом до много месеци до години след началото на менструалния период.

Във вторичния случай има няколко основни, нередовни състояния, добавени към менструалната болка. Този вид дисменорея може да се разграничи при менархе. По -често обаче разстройството прогресира по -късно. Ако пациентът има коремни спазми или болки по време на бременност, опитайте се да елиминирате резки позиционни промени и се опитайте да се огънете назад, за да разрешите болката. През първите седмици от бременността сериозните коремни спазми често са проява на ЕП или извънматочна бременност.

Резюме;

1. Менструалните спазми са болки, които се усещат в корема и тазовите зони, които се изпитват от жената в резултат на нейния менструален цикъл. Кървенето, особено яркочервено на цвят, е основният опасен знак, който може да дойде заедно със спазмите при бременност.

2. Треска, втрисане, вагинални секрети и припадък или замаяност също могат да възникнат при спазми при бременност. Менструалните спазми не са равни на дискомфорта, изпитван по време на ПМС или предменструалния синдром, въпреки че проявите на двете нарушения понякога могат да се проявяват като непрекъснат процес.

3. Има няколко причини, поради които лицето може да има спазми по време на различни фази на бременността. Те могат да включват: имплантиране, разтягане на връзки, газове, фалшив раждане, запек и спазми.

4. Дисменорея е медицинският термин за това състояние. Фалшивото раждане е често срещано, когато бременните жени проявяват контракции на Бракстън Хикс през третия триместър.

5. През първите седмици от бременността сериозните коремни спазми често са проява на ЕП или извънматочна бременност.

Последни публикации от golden ( виж всички )

Вижте повече за: