Разлика между MD и MS

MD срещу MS

Има различни разлики между мускулна дистрофия и множествена склероза, въпреки че често изглежда, че има объркване относно двете медицински условия. Мускулна дистрофия и множествена склероза са две много различни условия и патологичните различия не може да бъде над подчертал.

Докато множествена склероза е първичен неврологично заболяване, което често се отразява на гръбначния мозък и обикновено води до проблеми със сила и наддаване на тегло, мускулна дистрофия е изключително мускулно заболяване и по никакъв начин не засягат централната нервна система. Понякога объркване с множествена склероза е с друго заболяване, известно като мускулна атрофия, известен също като амиотрофична латерална склероза (ALS), който също е първичен неврологично заболяване.

Множествена склероза подаръци и прогресира асиметрично и усещане резултати от загубата на миелин от нервните обвивки. От друга страна, мускулна дистрофия се характеризира с симетрична загуба на мускулна маса и разпределение на слабост в мускулите. Sensation не се влияе на всички в този случай, следователно MD ясно попада в отделна група заболяване от MS като той не влияе на нервните клетки.

Има различни форми на мускулна дистрофия заболяване, най-често известни като Duschebbe, която преобладава предимно при деца и юноши. Други включват миотонична мускулна дистрофия, която е много разпространено сред младите хора и може да издържи до 20 години. Миотонична мускулна дистрофия прогресира много по-бавно от други мускулни дистрофии. Други форми на MD не водят до значително увреждане и като цяло не са толкова много за живота мазнина. Въпреки това, множествена склероза е много рядко при деца под 10 години и често ще компенсира през 20-те и по-късните години. Възраст на начало е друг ключов диференциращ фактор между държавите-членки и MD. Един от факторите за отбелязване е, че всички форми на мускулна дистрофия наследствен са докато Множествената склероза не е така. Все още не е ясна генетична връзка с множествена склероза, която е била намерена.

Множествена склероза в лека форма, обикновено няма да има значителен ефект върху продължителността на живота на пациента, въпреки че на няколко агресивни видове могат да доведат до смърт. Въпреки това, настоящата ситуация е, че много от страдащите МС ще продължат и живи здрави и активен живот. Случаят не е еднакъв с мускулна дистрофия като повечето форми на заболяването в крайна сметка ще доведе до смърт. Деца с диагноза на заболяването често умират в рамките на няколко години.

Резюме 1. MD е мускулно заболяване, докато MS е първичен неврологично заболяване. 2. MS прогресира асиметрично предизвиква усещане докато MD прогресира симетрично и не усещане не се повлиява. 3.MD е наследствен докато MS не е наследствен. 4.MS рядко се наблюдава при млади хора, докато MD компенсации в младите и подрастващите хора.

5 коментара

 1. I (СЕМЕЙСТВОТО) -са ситуация, имам два комплекта близначките -Първият набор от близнаците бяха и двете с диагноза МС, на втория сет на близнаци от една сестра е бил диагностициран с МС, а другият го няма , Сега преди години баба ми излязоха леглото си (че сега можем да разберете тя трябваше MS, си майка, (My Great-баба) са имали едни и същи и леля ми имаше едно и също - казват, че MS-те живееха да бъдат по-възрастни от 60 години .. на възраст сестрите ми все още живеят чета MS не е наследствен -I имате проблем вярва това -.

 2. Има известно дезинформация в това обяснение. FSHD - facioscapulohumeral дистрофия - е един от девет основни форми на мускулна дистрофия. Това НЕ е симетрична от двете страни на тялото. За тежест варира от лека до напълно да деактивирате и има широк диапазон между тях. Има и инфантилен и детска възраст FSHD. Има много дезинформация в интернет и тази статия е един от тях.

 3. "Множествена склероза е първичен неврологично заболяване, което често се отразява на гръбначния мозък и обикновено причинява проблеми със сила и наддаване на тегло."

  Малко странно въведение към МС. MS се отразява на мозъка и зрителния нерв също толкова често (ако не е по-често, тъй като първоначалните симптоми са често свързани със зрението), отколкото го прави гръбначния мозък. Освен това, ако се опитвате да представи описание ясна на разликите между държавите-членки и MD, не мисля, че се подчертава силата и наддаване на тегло и проблеми с МС помага, тъй като нито един от тези проблеми, непременно резултат от увреждане на централната нервна система. MS симптоми варират значително при отделните пациенти, но най-често са тези, свързани с виждане (диплопия, неврит на зрителния нерв), умора, пикочния мехур и контрол на червата, походка, психология (депресия, тревожност, промени в настроението) и усещане (изтръпване, болка , изтръпване, неспособност да се направи разграничение между топла и студена). въпроси сила и наддаване на тегло понякога са вторични симптоми, но едва ли е най-забележителният от гледна точка на неговата честота и сериозност.

  "3.MD е наследствен докато MS не е наследствен."

  Докато MS не е наследствен, в смисъл, че тя е винаги на базата от родител на дете, множество общи генетични мутации, свързани с повишен риск MS са били идентифицирани, което показва, че околната среда, така и генетика допринасят за развитието и прогресирането на заболяването. Точно сега, по-голямата част от тези, определени варианти увеличи риска от сравнително малък размер, 0,5-2%. Независимо от това, че е по-често в определени групи от населението, отколкото в други (т.е. хора от екстракция Европейския / Близкия изток, в сравнение с тези с азиатски произход). В идентичен близнак на някой с MS има ~ 25-30% шанс за развитие на болестта, за разлика от ~ 1% риск средната американеца. Може да има и неидентифицирани редки генетични мутации, които увеличаване на риска по-съществено от често срещаните, които могат да обяснят историята MS семейството на Мери.

 4. Съпругът ми каза, че мога да идват повече ми диагноза на МС, че трябва да упражнения и диета, но тя не е като да не се опитвам. Аз се завива свят и губи баланса си. Продължавам да пада и пращене главата ми, този последен път, когато дарената кръв ми на килима в офиса на лекарите. Аз съм на загуба за думи и аз не знам как да се получи по-добре?

  • От една страна, може просто да не си говорим в преодоляването на MS, това не е вашата обикновена настинка, е съпругът ви загубил ума си? Той има нужда от събуждане по телефона и да отидете на невролог с вас, така че той има ясно разбиране за това какво е това, как тя влияе на вашия ден за ден живот и как тя просто не може да ходи навън и отпуск.

Вижте още за: , , ,