Разлика между лимфни и кръв

lymph Лимфните срещу кръв

Трябва да са се сблъсквали с понятието лимфата в някакъв момент от живота си. Колко често майка си чек за подути лимфни възли, когато има инфекция? Въпреки, че кръвта и лимфата има няколко паралелни дейности, има редица различия между двете. Нека да разгледаме някои от тях:

 • Най-очевидната разлика е, разбира се липсата на помпа в лимфната система. Кръвта в цялата нашето тяло се изпомпва от сърцето на най-мощната мускул в човешкото тяло. Въпреки това, на лимфната система не разполага с такава система. Той преминава през вените в пасивен начин. Течностите се избута по системата от нормалните движения на тялото.
 • Друга много важна разлика между двете се отнасят до техните функции. Кръв протича през нашите вени и пренася кислород до всички части на тялото. Лимфната система всъщност премахва отпадъци и други продукти, които се отделят в тъканите.
 • Кръвта в тялото ни се влива в непрекъснат цикъл. Тя е под формата на един цикъл. На кислород лишени кръвта се извършва на сърцето и попълва с кислород. След това една и съща кръв се насочват по цялото тяло. Въпреки това, лимфата протича по различен начин. Това произтича от тъканта в лимфната система. Въпреки това, след като попадне в съдовете, лимфата може да тече само в една посока.
 • Съставките на кръв са различни от тези на лимфа. Кръв се състои от течна плазма, бели кръвни клетки, червени кръвни клетки и тромбоцити. Филтруваният лимфата, които се насочват в сърдечно-съдовата система е по-скоро като млечно бяла или бистра течност.
 • Всяко нараняване на повърхността на тялото причинява шуртеше кръв. Така че това е нещо, което можете да видите. Все пак, това е много трудно да се наблюдава увреждане на лимфната система, освен ако не са изправени пред подути лимфни възли.
 • Кръвта се пречиства в бъбреците. В бъбреците, отпадъчните продукти се абсорбират и излишните течности се отстраняват. След това се прави, за съществените Течностите се връщат на сърдечно-съдовата система. Въпреки това, лимфната система е самодостатъчен. лимфни възли, разположени по цялото тяло премахване на отпадъците и да убие някои от патогени.

Резюме: 1. кръв се изпомпва в тялото от сърцето, но лимфата се премества заедно в рамките на нормалното функциониране на организма. 2. Кръв транспортира кислород в тялото. Лимфните премахва отпадъците от системата. 3. кръвта преминава през тялото с кръгови движения. Движението на лимфен е само в една посока. 4. кръв съдържа червени кръвни клетки, бели кръвни клетки и тромбоцити. Лимфните е белезникав и бистра течност. 5. Можете да видите кръв, ако има увреждане на съдовете. Лимфните не може да се види с невъоръжено очите. 6. бъбреците пречистват кръвта. Въпреки това, лимфен се пречиства в самата възли.

12 коментара

 1. Той е много полезен за студентите от био

 2. "Blood протича през вените и пренася кислород до всички части на тялото."

  Неправилно освен ако не използвате "вени" като общ термин за кръвоносните съдове. Това е кръвта в артериите, който пренася кислород до всички части на тялото (с изключение на белодробната артерия, която осигурява деоксигениран кръв към белите дробове). Кръв, преминаващ през вените е по пътя на сърцето след като е обезкислородява (с изключение на белодробната вена, който се връща кислород кръв от белите дробове).

 3. Благодаря много! Много полезна и да се запази марка актуализиране такива отговори, че ни помагате

 4. Lots много благодаря за вашата помощ и подкрепа ... .. Това е моят тест утре сутрин и аз не успях да открия тази разлика навсякъде в книгите ... ..thenkeww толкова много за отговора и вашето обяснение е невероятно ... Аз дори не нужда да го запомня ... ..it бе обяснено толкова добре, че аз го разбрах за първи път прочетох благодарение на издателите ......

 5. Право отговор за био студенти

 6. Благодаря за информацията. Но една част се оказа, за да бъде малко по-незадоволително. Тя се казва, че кръвта тече във вените, но това е абсолютно погрешна логика, освен ако не се отнася до кръвоносните съдове, а не само на вените. Тъй като кислород кръв преминава през артериите, освен в случая на белодробната артерия.

Обратни обрати

 1. Разлика между Oxycontin и оксикодон | Разлика между | Oxycontin срещу оксикодон
 2. Разлика между фъстъчено масло и бадемово масло | Разлика между | Фъстъчено масло срещу Almond масло
 3. Разлика между Atria и стомахчета | Разлика между | Atria срещу камерите
 4. Разлика между систоличното и диастоличното | Разлика между | Систоличен срещу Диастолна

Вижте още за: , ,