Разлика между Kwashiorkor и Marasmus

marasmus Квашиоркор срещу Маразъм

И маразмът, и квашиоркор са заболявания, които възникват поради неадекватна диета и глад. Съществуват фини разлики между двете условия. Нека да разгледаме какви са те:

Симптоми

Дете, което страда от маразъм, може да бъде идентифицирано с един поглед. Той ще има суха и загубена кожа, надвиснала над глутеите. Детето губи мастна или мастна тъкан от нормалните части на тялото, като задните части и бедрата. Детето обикновено е раздразнително и има изключително силен апетит. Детето също има редуващи се слоеве непигментирана или пигментирана коса.

Пациент с kwashiorkor страда от увредена абсорбция. Той може също да прояви необичайни изгаряния, нефроза или хронично чернодробно заболяване. Детето може също да страда от загуба на мускулна маса, оток или други симптоми на имунодефицит. Детето също страда от повръщане, инфекции и диария.

Причини

Маразмът се причинява от тежък хранителен дефицит като цяло. Обикновено се среща при много малки бебета и много малки деца. Тя може да бъде предотвратена чрез кърмене. То всъщност се причинява от пълната или частична липса на хранителни елементи в храната за определен период от време.

Kwashiorkor всъщност е резултат от липсата на протеини в храната. Той е различен от маразма, който е пълна липса на хранене в диетата. Терминът kwashiorkor произлиза от африкански термин, който означава „първо-второ дете“. Това е така, защото обикновено засяга деца, които са отбити поради раждането на второ дете.

На кого влияе?

Поради причината за състоянието, маразмът обикновено засяга много малки деца. Въпреки това, kwashiorkor засяга малко по -големи деца.

Kwashiorkor обикновено се разпространява в онези части на света, където бебетата изпитват дефицит на протеини поради навиците си на отбиване. Диетите нямат недостиг на калории, както е характерно за децата, страдащи от маразъм. Среща се в страни от третия свят, страдащи от глад. Това обаче може да засегне всеки, който страда от липса на протеини в храната и излишък от въглехидрати.

Лечение

Kwashiorkor обикновено се лекува с добавяне на протеин в храната, обикновено под формата на изсушено мляко. Той също така включва питателна диета, при която поне 12% от калориите идват от протеини и 10% от мазнини. Маразмът обикновено се лекува чрез добавяне на витамин В и като цяло се подхранва с питателна диета.

Резюме: 1. Пациентите с маразъм страдат от белеща се и редуващо се пигментирана кожа. Пациентите с Kwashiorkor се характеризират с раздут стомах, изгаряния по кожата и диария. 2. Маразмът засяга децата поради липса на хранителни елементи в диетата. Kwashiorkor засяга децата, които не получават достатъчно протеини в храната. 3. Маразмът засяга бебета и много малки деца. Kwashiorkor засяга деца, които са малко по -големи. 4. Пациентите с маразм трябва да бъдат лекувани с допълнителни дози витамин В и хранителна диета. Пациентите с Kwashiorkor се лекуват, като добавят повече протеини в диетата си.

18 коментара

 1. благодаря за информацията. но какво ще кажете за разпространението на kwashiorkor и marasmus? Имам нужда от вашия отговор, thx 😀

 2. Писането е наред, но имам нужда от разликите в kwashiorkor & marasmus в табличната форма tanz.

 3. Благодаря много за написаното, щеше да е по -добре, ако разликите бяха представени в таблична форма.

 4. хубаво и изчерпателно писане

 5. Какво е значението на витамин В при едно дете -маразим

 6. Благодаря, но моля, направете го добре, като го поставите в таблична форма

 7. Имам нужда от пълна информация за kwashiorkor и marasmus

 8. намерих тази статия за много полезна благодаря ти

 9. Това е много добро писане, но още по -добре, ако е написано в таблична форма ..., но все пак благодаря, разбирам идеята по темата ... Благодаря

 10. Tnx 4 d запис. Много е полезно.

 11. Благодаря за статията. Намерих го за много полезно.

 12. това е най -полезната технология, която оценявам.

 13. Какви са доказателствата/референтната справка, от които сте получили тези данни?

 14. Бележките са добри и приятно обяснение кратко и ясно благодаря за това

 15. Можете ли да ми кажете защо не възниква апатия маразъм, за разлика от kwashiorkor? Имам нужда от вашия отговор и благодаря.

Вижте повече за: ,