Разлика между имплантационно кървене и период

Имплантационно кървене срещу период

Жените, които са сексуално активни, често са объркани и нервни относно това дали вагиналното кървене е от менструация или от имплантационно кървене. За жена, която не е подготвена за бременност, видът на кръв може да бъде имплантационно кървене, объркано като период. Периодът е друга дума за менструация. Менструацията е начинът, по който женското тяло отделя лигавицата на матката, което се случва на всеки 28 дни при небременна жена. Имплантационното кървене възниква, когато яйцеклетката се премести в матката и през лигавицата, което при някои жени може да причини кървене. Жените, които изпитват имплантационно кървене, са бременни, въпреки че кръвта може да се обърка за период или спонтанен аборт.

Периодите са чести при жените след достигане на пубертета и продължават, докато жената достигне менопаузата. Периодът спира, докато жената е бременна и това се нарича аменорея. Периодите могат да бъдат придружени от спазми, главоболие и мигрена, раздразнителност и други признаци на предменструално дисфорично разстройство (PMDD). Кръвният поток от период може да варира за различните хора, но е подходящо всичко по -малко от 80 ml. Â Важно е да разберете, че менструациите са напълно нормални и че кървенето е нормално.

Понякога може да бъде трудно да се направи разлика между менструация и имплантационно кървене. Един период обикновено започва с лек поток от кръв, който постепенно се увеличава. Зацапването не е непременно признак на имплантационно кървене; може да е началото на един период. Имплантационното кървене е с по -тъмен червен цвят с кафяв оттенък и идва слабо. Човек лесно може да се обърка с другия, тъй като кървенето от имплантация настъпва около времето, когато нормалната менструация започва при жена, която не е бременна. Имплантационното кървене не е причина за безпокойство, нормално е за бременни жени.

Имплантационното кървене е един от признаците на ранна бременност и жена, която не е сигурна за кървене, може да направи тест за бременност. Жена, която не е бременна и кърви, обикновено има цикъл. Бременна и кървяща жена демонстрира признак, че яйцеклетката е имплантирана. Има някои жени, които изобщо няма да получат имплантационно кървене, ако са бременни; проучванията обаче установяват, че се среща при близо 30 процента от всички жени през първия триместър.

Жените могат да объркат имплантационно кървене за период; двете обаче са много различни един от друг и трябва да бъдат третирани по подходящ начин.

Резюме

  1. Настъпва период, когато женското тяло отделя лигавицата на матката на всеки 28 дни. Имплантационно кървене възниква при бременна жена, когато яйцеклетката преминава в матката и в лигавицата.
  2. Имплантационното кървене се появява в нормалното време на периода, но кръвта е тъмночервена с кафяв оттенък.
  3. Имплантационното кървене не се среща при всички бременни жени. Â Имплантационното кървене може да бъде объркано за период.
  4. Период е кървене, което се случва всеки месец за жена от пубертета до менопаузата. Имплантационното кървене се появява само през първия триместър на бременната жена.

4 коментара

  1. менструацията ми е малко нередовна и обикновено идва средно на всеки 32 дни, последната ми нормална менструация беше 21 май и продължи 5 дни. През целия месец юни не получих менструация, но на 1 юли започнах да кървя и продължих само 3 дни, трябва ли да се притеснявам, ако съм бременна или просто в много късна менструация?

  2. Имам същия проблем разбрахте ли дали сте

  3. Колко време след кървене (ако бременността е неизвестна) правите P тест?

  4. имам нужда от помощ, просто много съм загрижен. менструацията ми понякога е нередовна. последната ми менструация започна на 4 септември и завърши на 14 -ти. започна пр.н.е. на 13 -ти. взех го направо за първата седмица, когато през останалата част през повечето време удвоих. последните 3 дни не си взех BC вчера около 10 през нощта видях петно ​​по бельото си и изтрих и беше розово. тази сутрин избърсах, че беше кафяво, по -късно розово с кафяво като кафяв оттенък предполагам, че е най -добре да го опиша. менструация ли ми е? curius, защото съм имал непреднамерен секс със същия човек в продължение на 8 месеца и съм бил проверен. коментари се нуждаят от мнения plz & на 27 28 дневен цикъл

Вижте повече за: , , ,