Разлика между HGH и стероиди

HGH срещу стероиди Разлика между стероиди и антибиотици-1

Стероидите са синтетични химични вещества, които имат голямо сходство с мъжкия хормон тестостерон. Стероидите могат да се предписват за лечение на редица здравословни проблеми, но те са незаконни за малки деца, със или без рецепта. За възрастни обаче те също са незаконни без рецепта. Стероидите обикновено се наричат ​​анаболни, които насърчават растежа на скелетните мускули и андрогенни, които засилват растежа на мъжките полови характеристики. Химичните вещества, използвани в медицината за облекчаване на възпалението, са известни като кортикостероиди.

Човешкият хормон на растежа е хормон, който се намира в човешкото тяло и е полезен за растежа и развитието. Въпреки че много хора погрешно приемат стероиди и HGH за еднакви, те всъщност са много различни, като основната прилика е, че и двамата са хормони на растежа.

Анаболните стероиди, когато се приемат, могат да изградят мускули, да подобрят производителността и дори да подобрят външния вид. Ефектът на стероида позволява на тялото да задържа протеини, необходими за растежа на мускулите, както и кожата и костите. Струва си да си припомним, че въпреки че ефектите на стероидите са силно изкушаващи, те могат да имат вредни странични ефекти, като се има предвид, че стероидите имат висок процент злоупотреба, особено от спортистите.

Докато стероидите могат да имат много нежелани странични ефекти, HGH почти няма такива и дори някои от тях могат да се понасят добре. Когато се използва като добавка, HGH се абсорбира лесно и не изисква инжектиране, като стероиди. Това прави HG по -привлекателен, тъй като има намален риск от разпространение на инфекции чрез замърсени игли. HGH добавките също са доста по -евтини и по -достъпни от стероидите. За разлика от стероидите, HGH не е пристрастяващ, поради което няма риск от проблеми с отнемането и глад. Освен че изгражда мускули, HGH е известен като полезен за забавяне на процеса на стареене, увеличава издръжливостта и общата сила.

Стероидите, когато се използват прекомерно, могат да причинят сериозни, а понякога и необратими странични ефекти, които включват, при мъжете, намален брой сперматозоиди, а това понякога може да бъде постоянно, импотентност, развитие на гърдите, тестисите могат да променят размера и затруднения при уриниране. При жените може да има развитие на косми по лицето, задълбочен глас, намаляване на размера на гърдите и промени в менструалния цикъл. Честите нежелани реакции, които засягат и двата пола, включват акне, наддаване на тегло, подуване на корема, инсулт и инфаркт , отслабени сухожилия и проблеми със съня сред много други нежелани странични ефекти.

Резюме:

1. Докато някои стероиди могат да се използват за лечение на някои медицински заболявания, HGH изобщо не е за медицинска употреба. 2. Стероидите са пристрастяващи, докато HGH не са пристрастяващи и не могат лесно да бъдат злоупотребявани. 3. Стероидите могат да причинят нежелани и необратими странични ефекти, докато HGH има малко или никакви странични ефекти. 4. HGH се абсорбира лесно в тялото, докато стероидите не се абсорбират лесно в тялото.

6 коментара

  1. Много страхотна информация за HGH, благодаря.

  2. Толкова много

    • "HGH изобщо не е за медицинска употреба."

      Не съвсем вярно. HGH се използва в случаите на джуджета.

  3. HGH (и IGF-1, който е резултат от използването му) е единственото вещество, което всъщност може да предизвика хиперплазия. Стероидите могат да причинят хипертрофия, но стероидите НЕ предлагат възможност за набиране и узряване на повече мускулни клетки. HGH може да направи само това. HGH също увеличава протеиновия синтез, който може да бъде отговорен за хипертрофия. Вижте HGH Spray на Dr. Max Powers - купувайте онлайн, докато все още можете - един от тези, които правителството скоро ще забрани.

  4. Тази статия е толкова погрешна, като казва, че HGH може да се приема без странични ефекти, причинява уголемени органи при възрастни

Обратни обрати

  1. Разлика между стероиди и анаболни стероиди | Разлика между | Стероиди срещу анаболни стероиди

Вижте повече за: , , ,