Разлика между коноп и гърне

Думата канабис за повечето хора основно означава изгаряне на съединение и не приравнява думата с трайна хартия, пластмаси на растителна основа или плат. В действителност обаче конопеният продукт и саксията, наричани още марихуана, са напълно различни растения, като всяко от тях има различни цели.

Какво е коноп?

Конопът, наричан още индустриален коноп , е част от семейство Канабис, което произхожда от Централна Азия. Отглежда се най -вече заради неговите годни за консумация семена и фибри.   В повечето случаи хората бъркат коноп и гърне, поради факта, че и двете съдържат тетрахидроканабиол (THC), съединението, което пречи на психоактивните ефекти при хората.

Конопът може да се отглежда за влакна, конопено семе или масло от конопено семе с идеални реколтата, получени чрез прибиране на реколтата веднага след узряването на растенията. Влакната в растението се получават чрез сушене, утаяване и смачкване, процес, който напълно отделя дървесната част, като по този начин се получават дългите и прави влакна. Семената са годни за консумация и са добър източник на фибри, магнезий и протеини.

Какво е Pot?

Манджата, наричана още марихуана, е психоактивно лекарство, получено от растението канабис, и се използва за медицински и развлекателни цели. Тетрахидроканабинол (THC) е психоактивната част от растението канабис, която може да бъде получена от корените, листата, семената и стъблата. Консумацията на тенджера за развлекателни цели е обезкуражена по целия свят поради високите нива на THC, които причиняват нежелани странични ефекти като респираторни заболявания, пристрастяване и изкривяване на паметта.

Въпреки това, медицинската марихуана, наричана още Маринол, може законно да се използва като болкоуспокояващо, предястие при пациенти с анорексия и в случаи, включващи химиотерапия.

Прилики между коноп и гърне

  • И двамата са част от семейството на канабиса
  • И двете съдържат тетрахидроканабиол   (THC)

Разлики между коноп и гърне

Композиция в коноп срещу гърне

Съставът на тетрахидроканабиол   (THC) в конопа е нисък, тъй като има концентрация от 0,03%. От друга страна, концентрацията на THC в съда е висока, като концентрациите варират между 15% и 40%.

Използва

Докато конопът се използва за много промишлени цели, като производство на облекло, хартия, масло, строителни материали и хранителни продукти, гърнето се използва главно за развлекателни или медицински цели.

Законност

Поради високото ниво на злоупотреба и странични ефекти, свързани с пота, то е незаконно в много страни и щати . От друга страна, поради ниското съдържание на THC в коноп, той е легален в повечето страни по света, а в случаите на незаконност правните последици са по -малко.

Външен вид

Конопеното растение е по -високо и по -слабо в сравнение с саксията. Той също има кльощави листа, които са концентрирани главно в горната част на растението. Напротив, саксийното растение има къс, храстообразен вид, с широки листа и гъсти пъпки.

Растеж

Конопът е мъжки и следователно не произвежда цветя по време на жизнения си цикъл. От друга страна, саксийното растение произвежда цветя в своя жизнен цикъл.

На открито/на закрито

Докато конопът е открито растение, саксията може да се отглежда на закрито или на открито.

Поддръжка

Докато конопът е с ниска поддръжка, саксията е с висока поддръжка.

Коноп срещу гърне: Сравнителна таблица

Обобщение на коноп срещу пот

Конопът и гърнето имат ясни разлики. Докато конопът има повече промишлени цели, саксията се използва главно за развлекателни и медицински цели. Обществото трябва да бъде информирано за тези различия, за да се предотврати объркване при използването на двете.

1 коментар

  1. червените и сивите квадрати .. в сравнителната таблица за законност ... трябва да се превключат

Вижте повече за: ,