Разлика между подагра и Bunion

Подагра и бунион са две изключително различни медицински състояния, които имат набор от подобни симптоми , които биха могли да бъдат подвеждащи.

Определяне подагра е медицинско състояние, характеризиращо се с излишък на пикочна киселина нива в кръвта води до отлагане на кристали от пикочна киселина в ставите. Тя започва с показания в палеца, последвани от други тъкани и ставите. Подаграта се нарича също като "подагра" , когато това се отразява само на палеца. Подагра се счита като част от кристал-индуциран артрит. Bunions, напротив, са костни disfigurements на палеца, който може да се разглежда като мал-подравняване на костта на палеца. Bunion се разглежда като пасивно преместване на палеца поради генетични причини. Bunions са по-често наблюдавани при жените , докато подагра е по-често се наблюдава при мъжете.

Подагра в рентгенов на ляв крак

Разлика в причини подагра възниква в резултат на излишък на пикочната киселина в тялото, която не се отделя чрез бъбреците. Точната причина за образуване бунион не е известна, но е силно свързан генетично и обувки неудобни и плоски стъпала са известни, за да го влоши.

Разлика в симптоми: При остър пристъп на подагра, има зачервяване и болка е отбелязано в палеца заедно с подуване на ставата, която е засегната. В Bunions, има наличие на костеливата подуване видим, че често е болезнено, докато ходене, но има липса на подуване и зачервяване. Bunions са изключително болезнени, докато се разхождате, особено във връзка с носенето на високи токчета и обувки малък змияр. Често е трудно да се намерят обувки, които ще бъдат удобни за човек, който има бунион на краката.

Bunion

Разлика в Изследвания: подагра могат да бъдат диагностицирани чрез извършване на прост кръвен тест, който измерва серумната пикочна киселина нива докато рентгенографии са златен стандарт за диагностициране Bunion като нарастването на костна се вижда в Х-лъчи. Много лекари и изпълняват засмукване на течност от ставите, което показва наличие на киселинни кристали пикочна на микроскопия. Аспирация е необходимо да се прецени тежестта на възпалението и вида на кристали, причинени от подагра.

Лечение: подагра се контролира бързо, като противовъзпалителни лекарства за контрол на болката и лекарства, които ще намали нивата на пикочната киселинните в тялото. Колхицин е специфичен медикамент, използван за намаляване на остра атака на болка в подагра. На аналгетици и противовъзпалителни лекарства ще намалят болката и възпалението, съответно в подагра докато за Bunions е консервативна линия на лечение, който се състои от промяна обувки или използване стелки. Ортопедични са акомодативни подложка или шини, които ще отговарят на Bunion и ще даде слой на подложка за Bunion, предотвратяване на болка. Ice пакет, почивка и медикаменти за облекчаване на болката са на втора линия на лечение. За лица, които имат повтарящи се бунион болка, която е постоянна, въпреки консервативни методи, а Podiatric хирург може да изпълнява минимално инвазивна хирургия за коригиране на деформацията.

Резюме: подагра е системно състояние, характеризиращо се с излишък на пикочна киселина, която позволява отлагането на киселина кристали пикочна в ставите и различни други тъкани докато Bunion е пръст деформация, която включва външен изместване на костите на палеца. Подаграта може да се контролира с диета модификации но Bunions могат да бъдат контролирани само чрез промяна на болен монтаж износване крак и добавяне ортези като стелки за намаляване на болката.

8 коментара

 1. Това е наистина не е актуален, самодоволни и безполезно. Подагра и Bunions са и двете, причинени от артрит, докато държавата. Така че има сходство SA, че се нуждае от повече обяснения. Може подагра деформации водят до Bunions? Тези болни монтаж Bunions обувки могат да бъдат през целия си живот (като майка ми в твърде малки токчета), или изведнъж се появяват (като мен в комфортни обувки, които изведнъж Дон т вписват след подагра).

  Нарастващия брой на жените стават подагра. Защо? Погрешната защото жените се очаква да се получи Bunions?

  И защо е никой да прави изследвания на този разрастващ се проблем ???

 2. още по-безполезно и прекалено опростено. А бунион да получите подагрозен възпаление и стават червени и подути.

 3. Bunions често са свързани с страничното отклонение на палеца, което е самата нарича халукс валгус.

 4. Съпругът ми е с добре прилича на растеж в долната част на крака си, това не е в непосредствена близост до големия върха на обувката си. Той имаше за няколко months.its само болезнени, когато той е ходене.

 5. Като потърпевш от двете подагрозен пристъп прозорци и Bunions от двете големи пръсти с размерите на топки за голф, мога да ви кажа от опит, че болката понякога може да бъде също толкова мъчителна и мъчителна. Обикновено моите Bunions могат да бъдат контролирани, като не носеше прилепнала обувки или избягване рита футболна топка боси и т.н. Ако имате подагра атаки, което е форма на артрит, в крайна сметка тя ще се премести в своя бунион област. Това е просто начина, по който тя е. Би могло да има подуване и зачервяване, но не винаги. Аз съм имал бунион болка без никакво зачервяване или подуване на всички и то обикновено изчезва след няколко дни. Подагра, сега това е друго животно. Когато ви удари, всичко е бизнес и ще страдат много. Моите атаки обикновено идват веднъж или два пъти годишно, в зависимост от това колко бира пия. Бирата е най-лошото за подагра. Аз съм барабанист и майстор по бойни изкуства, така че краката ми са използвани много и страдам много. Обикновено като на няколко Aleve таблети (напроксен), ще го свали в рамките на няколко дни, но понякога и аз съм имал да получите пълния по предписание за сериозни противовъзпалителни лекарства, които Мразя да приемат, тъй като те са толкова зле за вас. Понякога трябва да се вземе, че отрова за да ни накара да се почувствате по-добре.

 6. Аз съм отишъл да каже малкият ми брат, че той трябва да посетите този сайт редовно да ползва актуализира от най-новите новини.

 7. могат да представят пациент с две състояние наведнъж Подагра и бунион

 8. може подарък пациент с две състояние наведнъж Подагра и

  защо е сложен генетичен подагра или имам повлияе верига на членовете на семейството на разстояние извори

  Всеки коментар за UVA чай бретон за лечение на подагра е произведен в philipine

Вижте повече за: