Разлика между стипендия и пребиваване

Стипендия срещу пребиваване

Изучаването на медицина може да отнеме повече време от повечето други области. След няколко години курс на предлекарство е време за правилното лечение. След това след завършване на медицинска програма, новият възпитаник трябва да кандидатства за пребиваване и стипендия.

Тези две се правят след завършване на медицина. Те осигуряват допълнително обучение за тези, които искат да се специализират в конкретна област на изследване като педиатрия, неврология или кардиология, за да назовем само няколко.

Човек може да попита дали са необходими. Ако искате да лекувате конкретно заболяване, трябва да се специализирате. Ако искате да влезете в преподаване и по -голяма общност или медицинско заведение, тогава трябва да получите стипендия.

Резиденция

Обитаването обикновено се извършва след стаж и дипломиране. Това е медицинско обучение, необходимо за тези, които са получили медицинска степен, от фармация и стоматологични, оптични и педиатрични програми под наблюдението на лицензирани лекари в лечебно заведение.

В Съединените щати резиденцията обикновено се финансира от Medicare. Тя е насочена към по -нататъшно обучение на тези, които са в медицинската професия, включително физиотерапевти, в подготовка за осигуряване на подходяща грижа за пациентите.

Той е предназначен да помогне за разширяване на знанията и експертния опит на доставчика на здравни услуги при прегледа и диагностиката на пациент в специализирана област. Той също така му помага да осигури правилната прогноза за заболяване и да определи ефективното му управление и намеса.

Резиденцията ще позволи на индивида да стане сертифициран клиничен специалист от борда. Тя обхваща общественополезни услуги, изследвания, надзор и обучение на пациентите на професионални и парапрофесионални доставчици на здравни грижи.

Братство

Стипендията обикновено следва пребиваване. Изискването за стипендия зависи до голяма степен от областта на специализация на индивида и областта, където той иска да практикува медицина. Малките общности не изискват лекарите им да са преминали обучение за стипендии, но работата или преподаването в големи болници би изисквало обучение за стипендии.

Година на пребиваване може да бъде включена като първата година на стипендия. Тя позволява на човек да придобие повече знания и обучение по избраната от него специалност. Например, след като завършите програма за кардиология, можете да изберете да получите стипендия по детска кардиология.

Тези, които са направили резиденции по вътрешни болести, могат да направят стипендия по кардиология. Ако искате да влезете в академичната медицина, тогава е необходима стипендия. Това ще позволи на човек да действа като лекуващ или консултант лекар в своята област на специалност.

Резюме

1. Пребиваването се извършва след дипломиране и стаж, докато стипендията се извършва след пребиваване. 2. Пребиваването е допълнително обучение в избраната от индивида област на специализация, докато стипендията е допълнително обучение по неговата специализация. 3. И двете се финансират от правителството и тези, които искат само да практикуват медицина, могат да получат само пребиваване, докато тези, които искат да влязат в академичната медицина, трябва да имат стипендия. 4. Тези, които искат да работят в малки общности, се нуждаят само от пребиваване, докато тези, които искат да работят в по -голяма общност или медицинско заведение, също ще имат нужда от стипендия.

Вижте повече за: