Разлика между изтощение и умора

Изтощение срещу умора

В ежедневието на човека той е подложен както на физически, така и на психически стрес. Изискванията за работа, грижа за семейството, нуждите на близките и други лични проблеми и притеснения могат да източат човек с умствена и физическа сила. Това ще го накара да изпита физическа и психическа слабост и чувство на летаргия, сънливост и намалено ниво на съзнание, което може да бъде опасно, ако не се вземе мерки. Това състояние се нарича умора, състояние, което се определя като умствена и физическа умора, причинена от прекалено много активност. Има две класификации:

Физическа умора, която е липса на сила или слабост на мускулите, която пречи на човек да продължи нормалните си дейности и го кара да усеща мускулни болки. Болката може да бъде истинска или възприемана. Възприема се, когато индивидът чувства, че трябва да положи повече усилия, за да изпълни същата задача. Психична умора, която причинява понижаване на нивото на осъзнатост и съзнание на човек. Пътните инциденти обикновено се случват поради умствена умора, когато шофьор се чувства сънлив и не осъзнава къде се намира и какво прави.

Обикновено се усеща само от страдащия и не се вижда незабавно за други хора. Умората може да бъде симптом на по -сериозен медицински проблем. Ако трае повече от шест месеца, може да е причинено от фактори, различни от стрес и преумора. Недостигът на минерали и витамини, отравяния, рак, сърдечни заболявания, левкемия, автоимунни заболявания като склероза, анемия, диабет и неврологични заболявания също могат да причинят умора. Също така лекарствата, използвани за лечение на рак, като химиотерапия и лъчетерапия. Изтощението, от друга страна, е синоним на умора, но е по -интензивно. Определя се като изключителна умора и загуба на сила поради липса на храна и сън, преумора и стрес. Това кара страдащия да бъде постоянно уморен и физически и психически изтощен. Ако се пренебрегне, изтощението може да причини чувство на депресия и да намали имунната система, правейки човек беззащитен срещу болести и болести. Много е важно човек, страдащ от изтощение и умора, да се справи с проблема възможно най -скоро, за да предотврати влошаването му. Най -добрият начин за борба с тези симптоми е да направите промени в начина на живот: да се уверите, че човек яде правилната храна, има достатъчно сън, прави редовни упражнения и управлява дейностите си, така че стресът да може да бъде предотвратен. Също така е най -добре да потърсите медицинска помощ, когато той не е в състояние да се справи сам с проблемите и докато те все още са в начален стадий.

Резюме:

1. Умората е състояние на физическа и психическа слабост, докато изтощението е крайна умора и загуба на сила. 2. Умората и изтощението могат да бъдат психически или физически, но умората също може да бъде вярна или възприемана. 3. И изтощението и умората могат да бъдат симптоми на сериозни медицински проблеми и, ако не се лекуват, могат да причинят увреждане на физическото и психическото състояние на човек.

1 коментар

  1. Това е страхотна реклама

Вижте повече за: