Разлика между спешното и спешното лечение

Какво е спешна помощ или спешно отделение?

Определение на ER:

ER е спешното отделение, което е част от болницата и приема пациенти, които влизат и тези, които се транспортират с линейка.

Часове на работа и приоритет:

Спешна помощ остава отворена 24 часа в денонощието всеки ден от годината. Пациентите се изследват, като най -болните пациенти се виждат първи. Не се виждате в зависимост от времето на пристигане и се виждат както пациентите, които влизат, така и пациентите, транспортирани с линейка.

Разходи:

Посещението в болница за спешна помощ ще бъде много скъпо дори със застраховка. Това може да бъде например от $ 100 до около $ 200 copay на посещение (със застраховка).

Използване на Спешно отделение:

ER трябва да се използва само за животозастрашаващо състояние, когато човек е в непосредствена опасност от загуба на живот или крайник. Такива състояния включват подозиран инфаркт или инсулт, затруднено дишане, повръщане или кашляне на кръв, отравяне, мисли за самоубийство или убийство. Всяко сериозно нараняване на ръка или крак също трябва да доведе до пътуване до спешното отделение. Ако сте в автомобилна катастрофа, трябва също да отидете в спешното отделение, за да бъдете оценени.

Оборудване и персонал:

Спешна помощ ще разполага с обширно медицинско оборудване, включително ЕКГ, CT скенери, ЯМР скенери, рентгенови и ултразвукови апарати. Ще присъстват лекари, медицински сестри, хирурзи и специалисти.

Лечение, включващо ER:

Лечението може да включва незначителни диагностични тестове до по -напреднали диагностични тестове и лечение. Спешното отделение разполага с оборудване за подпомагане на реанимацията на пациенти, включително пациенти с травми, и стабилизиране на критични пациенти за по -нататъшно лечение. Пациентите с ER могат да бъдат приети в болницата, ако се считат за достатъчно болни.

Спешно отделение Време на изчакване:

Тъй като ER използва система за сортиране, може да се наложи да чакате дълго, за да получите грижи, ако не сте твърде болни. В някои случаи това може да означава няколко часа чакане. Можете да прекарате дълго време дори след като лекарят ви е видял, откакто е назначил кръвни изследвания и различни други изследвания или може да се наложи да изчакате консултации със специалист.

Какво е спешна помощ?

Определение за спешна помощ:

Спешната помощ е лечебен център, в който работят лекари и няколко медицински сестри за лечение на леки заболявания. Спешната помощ има по -дълги часове на работа от обикновения лекарски кабинет. Той е отделен от болница и не приема пациенти, транспортирани с линейка, само пациенти, които влизат.

Часове на работа и приоритет:

Центърът за спешна помощ не работи 24 часа. Много от тях остават отворени от 7 до 19 часа всеки ден през годината. Пациентите се наблюдават на принципа „първи дошъл първи” и пациентите не могат да си запишат час. Това е специализирана клиника, която не приема пациенти с линейка.

Разходи:

Спешната помощ е много по -евтина от посещението на спешна помощ и обикновено изисква доплащане от $ 20 до $ 50 (със застраховка).

Използване на спешна помощ:

Ако сте болни или имате леко порязване или навяхване, тогава трябва да отидете на спешна помощ, а не на спешна помощ. Персоналът за спешна помощ винаги може да ви насочи към спешното отделение или към специалист, ако смятат, че състоянието ви го налага.

Оборудване и персонал:

Центърът за спешна помощ ще разполага с ограничено медицинско оборудване, като например ЕКГ апарат. Ще присъстват лекари и няколко медицински сестри.

Лечение, включващо спешна помощ:

Лечението включва незначителни диагностични тестове, базирани предимно на физически преглед. Може да бъдете насочени към болница за по -нататъшно изследване. Времето за изчакване обикновено не е по -дълго от час, но често зависи от времето на деня. Не е нужно да чакате резултатите от теста, така че можете да си тръгнете бързо след посещение на лекар.

Разлика между спешна помощ и спешна помощ

 1. Местоположение

Спешна помощ е спешно отделение, което е прикрепено към болница, докато центърът за спешна помощ е в отделна сграда от и не е свързан с болница.

 1. Часове на работа в спешното отделение срещу спешната помощ

Спешна помощ е отворена 24 часа в денонощието, всеки ден от годината, докато центърът за спешна помощ е отворен често всеки ден за ограничен период от време, обикновено от 7 до 19 часа.

 1. Разходи

Цената на посещението на спешна помощ е висока (100 до 200 долара съплащане) в сравнение с цената на посещение при спешна помощ (20 до 50 долара доплащане).

 1. Използвайте

ER трябва да се използва за животозастрашаващи състояния, докато център за спешна помощ трябва да се използва за леки заболявания или наранявания.

 1. Персонал

Спешна помощ има лекари, медицински сестри, специалисти; докато центърът за спешна помощ има лекари и медицински сестри.

 1. Оборудване

Спешна помощ разполага с обширно оборудване като ЕКГ, компютърна томография, ЯМР, рентген, ултразвук; докато центърът за спешна помощ разполага с ограничено оборудване като ЕКГ.

 1. Лечение в спешна помощ срещу спешна помощ

Спешната помощ осигурява обширни диагностични тестове, докато спешната помощ осигурява ограничени диагностични тестове.

 1. Приоритет

Спешната помощ използва триаж, докато спешната помощ използва базата „първи дошъл“.

 1. Време за изчакване за спешна помощ срещу спешна помощ

Обикновено е доста дълъг в спешното отделение (дори веднъж видян от лекар), докато спешната помощ обикновено е доста кратка (около час).

Таблица, сравняваща спешна помощ и спешна помощ

Резюме на ER Vs. Неотложна помощ

 • Спешна помощ е мястото, където трябва да отидат хора с животозастрашаващи наранявания, докато център за спешна помощ трябва да отидат хора с леки наранявания.
 • Спешна помощ предлага повече диагностични услуги, отколкото център за спешна помощ; има повече персонал и следователно е по -скъп от центъра за спешна помощ.
 • Спешна помощ използва система за сортиране, за да определи кои пациенти трябва да бъдат прегледани първо.
 • Системата за спешна помощ осигурява на пациентите „първи дошъл“.

Вижте повече за: ,