Разлика между гира и щанга

dumbbell_barbell Упражненията с гири срещу щанга са добър метод за поддържане на форма и поддържане на форма. Силовите тренировки са неразделна част от добрия режим на упражнения, който включва дейности като аеробика и общи програми за гъвкавост. Някои хора харесват, а някои не харесват тренировките с тежести. Най -често се използват следните тежести: свободни тежести, гири и щанги. Свободното тегло упражнява определена мускулна група. Всичко зависи от психическото ви състояние и крайната цел, която се опитвате да постигнете чрез режима на силови тренировки . Той ще ви помогне да решите правилното оборудване за целта. Това също зависи от климата и сезона, който човек преживява в този момент.

Дъмбелът е оформен като камбана, но няма пляскане, така че да не звъни. Известен е също като символ на сила и всяко тегло, което трябва да се вдига с една ръка, се нарича „гира“. След въвеждането на гира дойде щангата. Това не е нищо друго освен подобно парче на тежест с поставена централно щанга, която може да се държи с две ръце.

Има няколко основни разлики между гира и щанга. Въпреки че гирите са насочени към мускулите на стабилизатора, щангите позволяват използването на повече тежести. Дъмбелите също осигуряват по -голям тласък на тонизирането на горната част на тялото с помощта на пейка, къдрици или лат. Нещо повече, дъмбелите ни позволяват да правим клекове и мъртва тяга, въпреки че някои хора са на мнение, че щангите са по-подходящи за целта за програма за силови тренировки, тъй като тя също така ни позволява да правим силови почиствания.

Дъмбелите не позволяват значително увеличаване на теглото, но ви помага да балансирате по -добре. Те също така дават по -широк избор от повдигания, вариращи от преса за гири, муха с гири и много други подобни упражнения.

Докато използвате гири, препоръчително е да тренирате всяка ръка поотделно или заедно в зависимост от това дали правите къдрици или гири. Едно голямо предимство на щангата обаче е, че позволява добавяне на повече тегло, което не е възможно в случай на гира. Това помага в работата на гръдните и трицепсовите мускули.

Упражненията с щанга могат да се прехвърлят на версии с гири, а не обратно. Резюме: 1. Гири и щанги се използват заедно със свободни тежести и машини за програми за силова тренировка. 2. Щангата има щанга, докато гирата няма. 3. Щангата е с формата на камбана, но няма клаксон. 4. Щангите позволяват добавяне на повече тежести в сравнение с гири. 5. Дъмбелите позволяват естествени движения, тъй като работят на всяка ръка едно по едно или и двете едновременно. 6. Дъмбелите се използват за изграждане на бицепс, докато щангите са по -ефективни за гръдните и трицепсните мускули.

Вижте повече за: ,