Разлика между дестилирана вода и преварена вода

Дестилирана вода срещу преварена вода

Водата е от съществено значение за всички човешки същества. Всички човешки същества се нуждаят от вода, за да поддържат здравето си и за други телесни функции. Като цяло в домакинствата хората използват преварена вода, тъй като тя е безопасна. Хората обаче са свикнали и с дестилирана вода, тъй като смятат, че това може да е по -безопасно. Както преварената, така и дестилираната вода са методи, които се използват, за да направят водата безопасна.

Кипенето е лесният начин за пречистване на водата. Това е и най -бързият начин за пречистване на водата. Водата обикновено кипи при 100 градуса по Целзий и повечето бактерии се убиват при тази температура, което прави водата безопасна. Но дори и след кипене може да има други вируси и паразити, които биха могли да бъдат вредни.

В сравнение с кипенето, дестилацията е сложен процес. Процесът започва с кипене. След като водата заври, парата се кондензира и след това се охлажда. За разлика от преварената вода, дестилираната вода ще бъде напълно без примеси. Дестилацията убива не само микробите, паразитите и вирусите, но също така се отървава от примеси, които не са видими, като минерали, метали и химикали.

При сравняване на преварена вода и дестилирана вода, последната се счита за най -чистата форма. Дестилацията е сложен механизъм и не може да се извършва в домове. Варенето обаче може да се направи от всеки човек и това е най -лесният начин за пречистване на водата. Дестилацията може да се извършва само в лаборатории.

Дестилираната вода се използва за много цели. Използва се при провеждане на различни експерименти, а също и като охлаждаща течност в автомобилната индустрия. Преварената вода се използва главно за пиене, а също и за приготвяне на ястия.

Резюме:

1. Както кипящата, така и дестилираната вода са методи, които се използват, за да направят водата безопасна. 2. Кипенето е лесният начин за пречистване на водата и е най -бързият начин за пречистване на водата. 3. В сравнение с кипенето, дестилацията е сложен процес. Процесът започва с кипене. След като водата заври, парата се кондензира и след това се охлажда. 4. При сравняване на преварена вода и дестилирана вода, последната се счита за най -чистата форма. 5. За разлика от преварена вода, дестилираната вода ще бъде напълно без примеси. Дестилацията убива не само микробите, паразитите и вирусите, но също така се отървава от примеси, които не са видими, като минерали, метали и химикали. 6. Дестилацията е сложен механизъм и не може да се извършва в домове. 7. Дестилирана вода се използва при провеждане на различни експерименти и също така се използва като охлаждаща течност в автомобилната индустрия. Преварената вода се използва главно за пиене, а също и за приготвяне на ястия.

3 коментара

  1. Дестилирането не може да се направи у дома?

  2. Прилики между кипене и дестилация?

Вижте повече за: