Разлика между депресия и Burnout

Депресията срещу Burnout

Много картина прегаряне и депресия като две различни думи като идентични значения. Въпреки това, дори и ако двамата имат няколко симптоми са общи за двете, те все още се считат за два отделни условия, които имат различни прогнози.

Просто казано, прегаряне е състояние, което е просто, предизвикана от силен стрес. Депресия, напротив, е клиничен поведенческо разстройство засяга нечии настроение. С това, че поради това е по-подходящо да се каже, че когато сте с прегаряне сте също е застрашена от депресия или разработване, а не обратното.

Когато човек страда от депресия, той или тя не е в състояние да постигне или изпитват състояние на удоволствие. В резултат на това вие често виждаме депресирани хора, обвит в крайна тъга. Burnout страдащите изглеждат по-различно, защото те се чувстват прекалено изтощен до точката на съмнява собствената си способност да извършва обичайните си ежедневни дейности. Тежки burnouts също могат да доведат до един съмнява своя собствена стойност.

По отношение на симптоми, на двете условия, имат много общи черти. И двете депресирани и прегаряне страдащите показват симптоми на отнемане и умора. Депресираните хора също показват признаци на безнадеждност и липса на интерес. Тежка депресия вече може да промени модела на спане-на физическо лице по този начин довежда безсъние. Най-сериозните случаи са тези с участието на лица, които притежават някои повтарящи се мисли за смъртта. Тези, които изпитват прегаряне често са придружени от чувство на безпомощност, неувереност и липса на върха на други чувства по същия начин с опит от депресирани хора.

Депресията обикновено се корени от редица фактори, като, когато човек е страдал от неизлечима хронични заболявания или екстремна скъсване на връзката (смърт, нарушавайки от сериозна романтична връзка) с много значими други. Депресията Открито е също да има някаква генетична предразположеност и корените на околната среда. Що се отнася до прегаряне, това състояние обикновено се изравни с напрежението на работа и високо търсене напрежения от живота като цяло.

Подходът при управлението на депресия и прегаряне също се различава. Депресия, като клиничен разстройство, е най-добре, лекувани с лекарства, които са анти-депресивен характер. Съчетано с психотерапия, прогнозата на депресия е честно все още симптомите все още може да се появят отново по време на няколко случая, докато съм жив, да не говорим за по-дълго време, отколкото в обикновен прегаряне. От друга страна, прегаряне е идеално успя с намаляване на стреса и модификация начин на живот, така че да се разсеят нейните симптоми. За разлика от депресия, прегаряне краища веднага, веднага след като положителни промени в начина на живот, вече са налице.

  1. Депресията е клинично настроение разстройство разлика от прегаряне, което е просто резултат от прекомерен стрес.
  2. Burnout обикновено е по-свързан с работата от депресия.
  3. Депресията е по-сериозно състояние, което е по-дълготраен и повтарящи се симптоми за разлика от прегаряне.
  4. Депресията е най-добре управлявани с лекарства, докато прегаряне е адресирано чрез намаляване на стреса.

Вижте още за: , , , ,