Разлика между деменция и Amnesia

Деменция срещу амнезия

Страдащи от психично заболяване е трагедия. Това не е това, което хората опит или среща за един ден за ден, но ако ви се налага да избират между две психично заболявания, деменция или амнезия, която бихте искате да страдат? Това звучи като Facebook личност проверка въпрос и никой в ​​техния здрав разум а биха искали да страдат от един от двамата. Но помисли за възможността. Ако ви се налага да страда от психическо заболяване, и ви се налага да избирате коя ще бъде тя?

По-долу е разбивка на характеристиките на хората, страдащи от деменция или амнезия и те ще бъдат факторите, да се вземат предвид при вземането на този избор по-горе.

Деменция в Латинска означава лудост. Деменцията се определя като сериозно нарушаване на способността на човек да мисли правилно . Това не е заболяване само по себе си, но серия от симптоми, които могат да доведат до други сериозни заболявания като Паркинсон и болестта на Алцхаймер. Симптомите на деменция са намаляване на паметта на човека, решаване на проблеми способност, език и внимание. Това може да бъде причинено от много фактори, като например: сериозно и внезапно нараняване на главата, намаляване или отрязани на кръв и кислород снабдяване на мозъка, причинено от удар, инфекция, засягащи мозъчните, злоупотреба с лекарства и алкохол, припадъци или епилепсия, както и много други фактори. Деменцията е лечимо, когато причината за проблема е депресия, хормонален дисбаланс, витамин недостатъци и лекарства и злоупотреба с алкохол. Това е нелечимо, ако то е причинено от заболяване или сериозно нараняване.

Най-често срещаните симптоми, свързани с този проблем, когнитивно са: (1) скорошната загуба на паметта. Нормално е, че човек понякога забравя, когато те поставят ключовете за колата и след това да ги намира по-късно, но човек с деменция рядко си спомня това, което наскоро направи. Този човек продължава да се забравя да се помни. (2) Трудност да се обръща внимание. Побъркан хората обикновено забравят целта на това, което правят. Те дори губят се съсредоточи, когато се опитват да се помни, че правят нещо. (3) Проблеми с комуникацията. Хората с деменция имат трудности с комуникацията, което ги прави толкова трудно да се разбере. Други симптоми са: време и място дезориентация, лоша преценка и бързи настроението люлки.

Амнезия, от друга страна, е състояние, където паметта на лице е изгубен или нарушена. Тя може да бъде причинено от много фактори. Тези фактори включват: посттравматичен стрес, защитен механизъм, или психично разстройство. Amnesia идва в различни форми, всички в зависимост от неговата кауза. Има детска амнезия или какво Зигмунд Фройд нарича сексуална репресия; Лакунарен амнезия или загубата на разказа спомени за едно конкретно събитие; дисоциативно амнезия, която е причинена от психологически, травматични събития, които пациентите искат да затворят вратите от мозъка си; посттравматично амнезия, предизвикана от злополука, че са ранени главата и други. Те могат да бъдат лекувани с психотерапия, като хипноза, или приложение на лекарството медикаменти. Други амнезия може да се лекува с рехабилитация, въздържание от алкохол и наркотици, както и пълна любов и подкрепа под формата на семейството участва.

Симптомите Общите свързани с амнезия включват затруднено абсорбиране или изучаването на нова информация, проблеми, припомнят последните епизоди от живота, проблеми, възникващи в социалните настройки, а понякога, под надзора живеещи ситуация поради сериозността на проблема с памет.

РЕЗЮМЕ:

 1. Деменцията не е заболяване, а поредица от симптоми, който води до сериозни психични заболявания. Amnesia, от друга страна, е сериозно психическо състояние, засягащо паметта на човека.
 2. Симптомите на деменция може да се отрази на паметта на човека. Но това обикновено се отразява на процеса на вземане на решения на човека. Amnesia, от друга страна е сериозна форма на загуба на паметта, но като цяло не се отрази на вземане на решения на пациента.
 3. Деменцията е лечимо, но това зависи от причината за заболяването. Amnesia е лечимо в толкова много различни начини, независимо от причината за състоянието е.
 4. Amnesia не е симптом. Тя може да бъде принуден, като детството амнезия. Деменция, от друга страна, е чисто ефектът от толкова много фактори. Â

5 коментара

 1. Може ли да обясни разликата между амнезия и деменция с примери?

  • Да, моля обяснете с примери. и моля, не ги разделят, да говорят за разликата в една точка като да кажеш, че това е разликата. Благодаря ви за вас работа

 2. Аз наскоро пое серия от тестове, препоръчани от моя психиатър от едно място, наречено "Brain Fitness". Резултатите от тестовете показват, че имам "ретроградна амнезия" Какво точно е ретроградна амнезия и как Amnesia се различава от "ретрограден" амнезия ?.

 3. Аз наскоро пое серия от тестове, препоръчани от моя психиатър от едно място, наречено "Brain Fitness". Резултатите от тестовете показват, че имам "ретроградна амнезия" Какво точно е "ретроградна амнезия" и как те се разминават (редовно) амнезия ?.

 4. Добър отговор. Благодаря Ви, господине…

  .

Вижте още за: ,