Разлика между преси и коремни преси

crunches_book Хрущене срещу коремни преси Хрущене и коремни преси са най -често срещаните тренировки в рутинна тренировка. И двете са много ефективни за корема и изгарят значително количество калории и мазнини . Въпреки че хората често смятат хрускането и коремните преси за едно и също нещо, и двете са различни.

Хрускането е тренировка, известна още като свиване. Той е много полезен за стягане и укрепване на коремните мускули. Седенето е по -ефективно на ръцете, гърба и дупето.

Когато седите, лягате с гръб на пода и докосвате коленете с лакти. В този процес краката ви са твърди на земята, а гърбът се издига към коленете, като дупето ви действа като основна точка. И докато правите хрускане, вие имате същата позиция като тази на седнало положение. Но разликата е, че само малко хрускате с гръб и корем. Не напускате пода, а в процеса повдигате малко горната част на гърба си.

Седенето е по -стресиращо от хрускането. Това се дължи на факта, че трябва да повдигнете целия си гръб от пода, докато правите седнало положение. Хрущене може да се прави в седнало положение или чрез повдигане на краката във въздуха. Можете също да използвате топки за упражнения и тежести, докато правите хрускане. Те увеличават съпротивлението.

При хрускане, тъй като долната част на гърба ви не напуска пода, той отхвърля всяко движение на тазобедрените флексори и кара целия процес да се концентрира върху корема ви. Можете да увеличите нивото на трудност на криза, като легнете на отклонена пейка. Има различни видове хрускане като обратна криза, драконов флаг, усукваща криза и тайландска криза. Хрущенето всъщност е частично коремче.

Sit up е по -скоро упражнение за сила за корема и флексорите на тазобедрената става. Седенето може да не е удобно за всички, тъй като включва малко напрежение за повдигане на цялото тяло над дупето. Ако не се изпълняват правилно, коремът може да повреди гръбначния стълб и междупрешленните дискове. Не се препоръчва на хора със слаби коремни мускули да правят агресивни коремни преси по време на тренировка. Пълните коремни преси се считат за рискови за гръбнака.

Седенето и хрускането участват в изграждането на мускулите и тонизиращите упражнения. Обикновено сутрин, преди закуска, е най -доброто време да направите и двете упражнения. Когато го правите преди закуска, няма да се чувствате тежки или твърди в областта на корема и ще можете да правите упражненията по -ефективно.

Резюме

1. Разликата между хрущене и коремни преси е в стойката и нивото на стрес. Хрущенето е като частични коремни преси. 2. При хрускане просто хрускате тялото си, при коремни преси трябва да повдигнете целия си гръб, за да докоснете коленете с лакти. 3. Sit up е по -скоро упражнение за силова тренировка.

Вижте повече за: , ,