Разлика между COVID-19 Първо, Второ и Трето Wave

В края на 2019 г., около дузина от пневмония като случаи с неизвестен произход се съобщава в разтегнат столица на провинция Централна Китай Хубей, Ухан, тъй като светът е бил зает посрещането на Нова година. Пациентите са сведенията, които показват симптоми като повишена температура, отпадналост, кашлица, затруднено дишане и е имал. След това делата са проследени до пазара на морски дарове в Ухан и Китай съобщиха първия си известен смърт от заболяването, причинено от новия вирус, който се идентифицира като 2019 нов коронавирус (2019-nCoV) и на инфекцията, причинена от вируса е съответно име 2019 коронавирус болест (COVID-19), който скоро се счепкаха народи по целия свят от февруари 2020.

Това беше края на януари, когато Съединените щати съобщено за първи път своята жертва на нов коронавирус - мъж на около 30-те години в държавата, Вашингтон. До края на януари, дори и СЗО обявен избухването глобален здравен проблем след монтажните случаи в целия свят, включително и в 18 страни извън Китай. Месец по-късно, на вируса го прави на различни континенти, които засягат почти всички, изразявайки опасения по целия свят, и на 11 март, 2020 г., които в крайна сметка обявен избухването на глобална пандемия и това беше след това вирусът е обявен COVID-19.

Бързото на събитията монтажни доведе до паника навсякъде и след характеризиране на вируса като пандемия, няколко нации започнаха реализирането на сериозността на ситуацията и да изпълнява някои строги мерки за ограничаване на разпространението. Хиляди ресторанти, кина, барове и целия Ню Йорк, Чикаго, Сан Франциско и Лос Анджелис е наредено да затворят своите операции. До края на март 2020 г., няколко страни, включително Великобритания, САЩ, Индия и други страни в Европа отчетоха огромен скок в натовареността и последващите смъртни случаи, а са реализирани мащабни мерки, като например lockdowns, подтикващи хората да си останат вкъщи и да сте в безопасност.

Каква е първата вълна?

Въпреки, че тя започва с малък брой хора да се заразяват в началото на 2020 г., вирусът отне по-малко от два месеца, за да се борят на народите по света. СЗО потвърди имало 4,338, 658 потвърдени случая на COVID-19 до 15 март, 2020 г., последвани от 297,119 смъртни случаи в световен мащаб. В заключени врати 23 март, 2020 беше най-големия експеримент в историята на човечеството. Първата вълна удари народите трудно и с ограничени познания за епидемиологията на нов коронавирус и липсата на специализирано оборудване, болести, причинени са опустошителни. В заключени врати са имали пряко въздействие върху икономиките по цял свят с хора губят заетостта, ограничаване на доходите, както и компании, които ще излязат от бизнеса, борсовите пазари, както и повредени хотелиерския бранш. Въздействието скоро започнаха да се показват в обществения живот, както и в цяла здравни сектори.

До 24 април 2020, като над 210 страни продължават да се борят с разпространението на вируса, САЩ е най-лошото хит нация с над 895 776 случаи и над 50 000 смъртни случая. Според CDC, инфекции, дължащи се на COVID-19 са се увеличили в средно 28000 приблизително. До 26 април броят на потвърдените случаи е достигнал над 3 милиона в световен мащаб и над 200 000 са били Съобщава се поддали на заболяването. До тогава, много страни започнаха да се облекчи върху lockdowns, тъй като фирмите са започнали повторно отваряне на техните операции. Някои изследователи са заключили, че lockdowns били ефективни при поставяне на бордюра на избухването и смъртта го последваха.

Какво е втората вълна на COVID -19?

Много изследователи и експерти в областта са загатнати евентуална втора вълна на нов коронавирус и че тя най-вероятно ще се окаже по-различно от първата вълна в много аспекти. Първоначално, някои хора се чудеха дали избухването няма да си отидеш от летните месеци, но САЩ отбелязва значително увеличение на броя на COVID-19 инфекции, които предизвикаха загриженост сред длъжностните лица в областта на здравеопазването, че повече удари е вероятно да се види в следващите месеци , Втората вълна е свързана с безхаберието на хора и тези, които спазват стриктно указанията на защитни COVID-19 са по-малко вероятно да бъдат изложени на вируса. Други, които не са били толкова следи зорко превантивни мерки като физическо дистанциране, миене на ръце и маска-облечен, станаха жертвите на втората вълна.

На второ място по най-лошия хит нацията, Индия е вероятно гледаш това, което изглежда да бъде втората вълна на смъртоносна епидемия, с над 200 000 случая на ден. В 20 април 2021 сам, Индия свидетел огромен прилив на свежи 295,000 COVID-19 дела в сравнение с едва 10 000 случая, съобщени около два месеца назад. Индия е виждал спад в дела след септември 2020 г., което е наблюдавало до февруари. Март не е било толкова лошо, ама като се започне от месец април, хората на Индия се търсят в почти 100 000 дела дневно и значителен брой смъртни случаи. Ако втората вълна е преподавала на нацията хора нещо, то е колко бързо се разпространява инфекцията. Гледайки цифрите, то е ясно, че пандемията е далеч от своя край.

Каква е Третата вълна на COVID-19?

Здравната система в целия свят, особено в Индия, се претоварени с увеличаване на броя на случаите, които засягат техния капацитет за подпомагане на пациенти. пандемични Мерките за смекчаване като закриване на училища и университети, доброволна изолация и карантина, отмяна на масови събирания, ограничена работна сила в бюрата, както и други мерки на социалните контакти са забавили връх и големината на пандемията досега. Въпреки това, ние се търсят най-новите варианти на SARS-CoV-2 вируса, които са много по-различен от този, който открива за първи път в Китай. Тези нови варианти, особено вариант двойна мутация, се оказа най-вече неефективни срещу течението COVID-19 ваксини в обращение, което повиши безпокойство сред здравната братство.

Европейските нации, сред нарастващите опасения над COVID-19 ваксина AstraZeneca и проблемите на кръвен съсирек се касае, които търсят в третата вълна на пандемията от коронавирус, като бавно пускане ваксина на континента влошава кризата допълнително. През март 2021 г. Италия е наложила нови мерки Lockdown като Германия свидетел на свеж прилив на случаи. Франция претоварени с нарастващия натиск върху системата на здравеопазването, съобщиха от трета страна забраните, през април 2021 г., позволяваща само основните бизнеси да останат отворени.

Вижте още за: ,