Разлика между зачеването и бременността

Зачеване срещу бременност

Какво е зачеването и бременността? Зачеването означава началото на бременността от съединението на сперматозоидите и яйцеклетката. Нарича се още „оплождане“ и отбелязва началото на развитието на нов индивид в утробата на майката. Бременност означава пренасяне на ембриона в матката на женската. Това е периодът от зачеването до раждането на детето.

Процес на зачеване и бременност Повечето жени могат да забременеят от пубертета, когато започнат менструация. Всички яйцеклетки се съхраняват в яйчника й по време на раждането и едно се освобождава от един от два яйчника всеки път, когато една жена има менструация. Това се нарича овулация. Яйцеклетката влиза във фалопиевата тръба и пътува към матката за оплождане. Ако през това време жената има незащитен полов акт с мъж, тогава един от милиони сперматозоиди може да проникне в яйцеклетката във фалопиевата тръба и да причини оплождане. Но не всички оплодени яйцеклетки се имплантират. Ако не се имплантира или ако не настъпи оплождане, яйцето и удебелената лигавица на матката се отделят от тялото и това причинява кървене на менструалния цикъл. Ако яйцеклетката е оплодена, се казва, че е настъпило зачеването и ако бременността продължава, тогава бременността продължава до раждането. Концепцията се отнася до успешното сливане на гамети. Спермата от мъжки партньор се свързва с яйцеклетката на женската по време на полов акт, което води до образуване на зигота. След това се имплантира на стената на матката в рамките на 8-9 дни и пребивава там в продължение на 9 месеца. Успешното сливане на гамети формира новия организъм. Така образуваната зигота след това пътува от фалопиевата тръба към матката, за да се имплантира в стената на матката в продължение на 9 месеца. Тези 9 месеца от бременността се наричат ​​бременност.

Гестационен процес Гестацията започва със зачеването, когато сперматозоидите се съединяват с яйцеклетката във фалопиевата тръба и се имплантират в матката и завършват с раждането на бебето. Когато настъпи оплождането, матката произвежда хормон, наречен Човешки хорионгонадотропин (HCG), който предотвратява отделянето на лигавицата на матката. Това е хормонът, който се измерва в теста за бременност и потвърждава бременността. Бременността е разделена на три триместра, на всеки 3 месеца. Първият триместър е от последната менструация до 13 -та седмица, вторият триместър продължава от 14 -та до 27 -та седмица, а третият триместър от 28 -ма до 42 -та седмица. Има признаци и симптоми на бременност, които жената изпитва през всеки триместър, докато бебето расте в утробата си. Раждането се случва по всяко време от 38 -та до 42 -та седмица.

Резюме: Зачеването е процесът на срещане на сперматозоидите и яйцеклетката за образуване на зигота, която след това се имплантира в матката на жената. Зачеването се случва само през репродуктивните години на жената от пубертета до менопаузата. Зачеването може да се случи през всеки месец по всяко време на годината за разлика от други бозайници, които могат да се размножават само в определени часове в годината. Бременността започва, когато оплодената зигота се имплантира в матката на жената и завършва, когато плодът напусне матката. Това е период на бременност и е с продължителност 9 месеца.

2 коментара

  1. Исус Христос е Всемогъщият Бог в плътта! Исус Христос проля кръвта си и умря за всичките ни грехове на кръста, той беше погребан и възкръсна от мъртвите три дни по -късно със силата си и ако вярвате в Евангелието на Исус Христос, тогава ще бъдете спасени и ще отидете при Небето завинаги. Нито едно от нашите добри дела няма да ни спаси или каквото и да било друго от нашите грехове, които заслужават унищожение и смърт в Огнено езеро за цяла вечност. Веднъж спасен, винаги спасен от евангелието на Исус Христос за всички наши грехове, за цяла вечност. Ефесяни глава 2: 8-9, 1 Коринтяни глава 15: 1-4 и Римляни глава 3:25. Библията на крал Джеймс.

  2. Нима Бог Отец не върна Исус от мъртвите три дни след смъртта Му, за разлика от това, че Исус се върна към живота?

Вижте повече за: , , , , ,