Разлика между колаген и костен бульон

За да се запази здравето и благосъстоянието, добавките се превърнаха не само в норма, но и в необходимост за повечето хора. Докато повечето хора използват добавки по здравословни причини, като алергии, жизненоважен дефицит на хранителни вещества, други използват добавки с цел да получат подобни ползи за здравето от добавка, както биха се получили от хранителен продукт. Сред най -често срещаните добавки включват костен бульон и колаген. Докато повечето хора използват двата термина едновременно, те са различни по различни начини.

Какво е колаген?

Отговорност на различни биологични процеси, колаген е най-честата протеин в бозайници. Намира се в костите, кожата, сухожилията, сухожилията, костния мозък, мускулите и хрущялите. Производството на колаген намалява с възрастта, автоимунни заболявания, както и стрес, следователно, налагащи необходимостта от добавки. За по -лесно усвояване в организма добавките, които се предлагат под формата на капсули, таблетки и прахове, преминават през процеса на хидролиза, при което се разграждат на пептиди. Макар че има повече от 30 форми на колаген, най-често колаген в тялото ни включва I, II и III, при което типове I и III са в изобилие на говеждо костен бульон.

Сред неговите функции в организма са осигуряването на оптимално здраве на костите и ставите, подобряване на здравето на сърцето, поддържане на здрави черва и тегло, поддържане на съединителната тъкан, мускулите и кожата.

Какво е бульон от кости?

Получен от кипящи животински кости, костният бульон е отличен източник на колаген, минерали, включително калий, калций, магнезий и фосфор, да не говорим за различните аминокиселини, както и за липидите. За да се извлекат всички тези невероятни ползи, костите се варят за дълги периоди. За по -лесно използване се предлага прахообразен костен бульон, за тези, които може да намерят задачата за процеса на кипене на костите. Сред другите ползи за здравето от костния бульон включват насърчаването и излекуването на чревни здравословни проблеми, действайки като противовъзпалително средство и подсилвайки цялостната имунна система. Като източник на колаген, типове I и III са в изобилие в бульон от телешки кости, докато тип II е в изобилие в бульон от пилешки кости.

Прилики между колаген и костен бульон

  • И двете снабдяват организма с основни хранителни вещества

Разлики между колаген и костен бульон

Източник

Докато колаген е получен от съединителната тъкан при животни, костен бульон се получава от кипящ животински кости.

Съдържание

Докато колаген съдържа само колаген, костен бульон е отличен източник на колаген, минерали, включително калий, калций, магнезий, фосфор и да не говорим за различни аминокиселини и липиди.

Функции

Колагенът има различни функции в организма, включително осигуряване на оптимално здраве на костите и ставите, подобряване на здравето на сърцето, поддържане на здрави черва и тегло, поддържане на съединителната тъкан, мускулите и кожата. От друга страна, костният бульон има различни ползи за организма, включително насърчаване и излекуване на чревни здравословни проблеми, действайки като противовъзпалително средство и подсилвайки цялостната имунна система.

Видове колаген

Докато колаген съдържа всички форми на колаген, костен бульон съдържа само форми I, II и III, при което типове I и III са получени от костен бульон, получен от говеждо месо, докато тип II е получен от костен бульон, получен от пиле.

Целеви ползи

Докато колаген е най-добре, когато са насочени консумира определена област, като например здравето на кожата, костите бульон е най-добре, изразходвано за здравето като цяло, тъй като има голямо разнообразие от хранителни вещества.

Колаген срещу костен бульон: Сравнителна таблица

Обобщение на колаген срещу костен бульон

Колагенът се извлича от съединителната тъкан при животни и съдържа всички видове колаген, които имат, осигуряващ на организма невероятни ползи за здравето. От друга страна, костният бульон се получава от кипящи животински кости и е отличен източник на колаген, минерали, включително калий, калций, магнезий и фосфор, да не говорим за различните аминокиселини, както и за липидите. И двете обаче остават отлични възможности за добавяне. За да извлечете всички възможни ползи за здравето, двете могат да бъдат комбинирани или взети алтернативно.

Вижте още за: ,