Разлика между цитруцел и метамуцил

Запекът е често срещан проблем, свързан с храносмилането, който се разглежда главно като състояние, наблюдавано при пациенти в напреднала възраст, но засяга и хора от всички възрастови групи. Пациентите в напреднала възраст често се оплакват от запек, когато изпражненията им стават твърди и трудно се изхвърлят. Кърмачетата и децата също се оплакват от нарушения в изхождането. Въпреки че запекът може да засегне хора от всички възрастови групи, проучванията показват увеличаване на честотата с възрастта, особено след 65. Хората обикновено се позовават на един или повече от следните симптоми, които могат или не могат да показват запек: редки изпражнения, напрежение при изпразване, изпражненията стават твърди, липса на спешност за евакуация и болка при опит за дефекация. Смята се, че пациентите с ниско съдържание на диетични фибри могат да бъдат предразположени към запек. Сега като говорим за лечение, лаксативите, образуващи насипно състояние, са чудесни в сравнение с продуктите за заместване на фибри, които се използват за лечение на запек, ако домашните средства не работят. Две от най -често срещаните добавки с фибри са Citrucel и Metamucil.

Какво е Citrucel?

Citrucel е клинично доказано слабително за влакна, произвеждано в насипно състояние, използвано за нежно облекчаване на запек и нередности в движението на червата. Липсата на фибри в храната е основна причина за запек в развитите страни. Масовите лаксативи като Citrucel заместват това липсващо влакно и за разлика от други слабителни, те могат да се използват за по -дълги периоди от време без никакви странични ефекти. Цитруцел помага за увеличаване на количеството вода в изпражненията, образувайки гел, който насърчава здравословното движение на червата без нежелани странични ефекти, като излишък на газове. Citrucel съдържа метилцелулоза, химично съединение, получено от целулоза, и желиращо средство, което увеличава количеството вода в изпражненията, което я прави по -мека и по -лесна за преминаване. Citrucel се предлага в портокалова смес и прахове от портокалова смес без захар и като говорим за дозировка, една чаена лъжичка прах трябва да се приема с най-малко 8 унции вода от други течности при първите признаци на нередност, до три пъти дневно. Предлага се и под формата на таблетки, наречени Citrucel caplets.

Какво е Metamucil?

Metamucil е естествена разтворима добавка от фибри за лечение на запек и нередности в движението на червата. Metamucil е единствената водеща марка, съдържаща 100 % естествени влакна на растителна основа, наречени Psyllium Fiber, която се получава от семената на билка, наречена Plantago ovate, отглеждана главно в Индия. Това е един вид слабително, образуващо насипно състояние, което помага за подобряване на храносмилателното здраве чрез поддържане и възстановяване на редовността. Metamucil има толкова разтворими фибри, колкото две купи овесени ядки; всъщност много лекари препоръчват редовно приемането на Metamucil като източник на фибри. Той съдържа онези допълнителни фибри, които може да са ви необходими, за да поддържате редовността на изпражненията си безопасно и естествено. Metamucil се предлага под формата на капсули, прах и течност и ви помага да поддържате здравословен апетит. В допълнение, това също е чудесно решение за добавка на фибри за много неща като висок холестерол, кръвна захар и контрол на апетита.

Разлика между Citrucel и Metamucil

Активна съставка

- И Citrucel, и Metamucil са обичайни лаксативи за производство на фибри, които абсорбират течността в червата, за да образуват мека, обемиста изпражнения. Активната съставка в цитруцел е метилцелулоза, химично съединение, получено от целулоза и желиращо средство, което увеличава количеството вода в изпражненията, което го прави по -мек и по -лесен за преминаване. Metamucil е единствената водеща марка, съдържаща 100 % естествени влакна на растителна основа, наречени Psyllium Fiber, която се получава от семената на билка, наречена Plantago ovate, която се отглежда главно в Индия.

Дозировка

-Citrucel се предлага в оранжева смес и прахове от портокалова смес без захар и капсули. Що се отнася до дозировката, инструкциите предполагат, че тези на 12 и повече години приемат по една чаена лъжичка от продукта с вкус на портокал или портокаловата смес без захар в 8 унции вода или други течности при първите признаци на нередност, до три пъти дневно . Всяка капсула Citrucel съдържа 500 mg метилцелулоза и тези на възраст 12 и повече години са насочени да приемат 2 капсули според нуждите с 8 унции вода до шест пъти дневно. Тези на възраст 6-12 години приемат половината от дозата за възрастни.

Metamucil е чудесен източник на фибри и се предлага в капсули, прахове, прахообразни пакети и тънки шоколадови бонбони. Праховете от метамуцилни влакна се предлагат в оранжево с истинска захар и без захар и без ароматизатор с истинска захар. Праховете без захар също се предлагат в портокалова кора, гладка ягода и оригинални гладки варианти. Стандартната доза за капсулите е 2 до 5 на порция до 4 пъти на ден. Съгласно указанията, до 2 чаени лъжички прах трябва да се приемат с 8 унции вода или други течности до три пъти дневно. Смесете в пълна чаша вода, разбъркайте и изпийте веднага.

Citrucel срещу Metamucil: Сравнителна диаграма

Резюме

Накратко, и Citrucel, и Metamucil са обичайни лаксативи за производство на фибри, които абсорбират течността в червата, за да образуват мека, обемиста изпражнения. Макар и малко по -различни, и двете имат по същество еднакви ползи за здравето, особено за облекчаване на запек. Цитруцел обаче няма нежелани странични ефекти като излишния газ, което може да бъде проблем за Metamucil, тъй като съдържа прах от люспи от псилиум, който може да бъде по -газообразен от другите видове влакна. В допълнение, Metamucil е чудесно решение за добавка на фибри за много неща като висок холестерол, кръвна захар и контрол на апетита.

1 коментар

  1. Лекарят ми препоръча само цитруцел. Не знам дали става въпрос за „газов ефект“ или не, но аз се опитах да се придържам към препоръките му, но напоследък беше трудно да се намери.

Вижте повече за: ,